Συνεχίζονται οι business της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Τα σχέδια της εταιρείας

Συνεχίζονται οι business της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

 

Κεφάλαια ύψους 400 εκατ. ευρώ έχει αντλήσει ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από έργα που έχει υλοποιήσει την τελευταία δεκαετία στη Βουλγαρία συμπεριλαμβανομένων και των σιδηροδρομικών.
Το τελευταίο απόκτημα του ομίλου είναι το κτιριακό συγκρότημα City Tower στην Πλατεία Μακεδονίας, στο κέντρο της Σόφιας, το οποίο έχει ήδη μισθώσει πλήρως, κυρίως σε ισχυρούς ομίλους από το χώρο της τεχνολογίας.

Το κτίριο, που ολοκληρώθηκε προ εβδομάδων και ήδη εγκαθίστανται οι πρώτοι ένοικοι είναι ένα από τα υψηλότερα στο κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας. Όταν λειτουργήσει πλήρως, τους επόμενους μήνες, θα στεγάζει περίπου 3.000 εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνται κυρίως σε εταιρείες τεχνολογίας και call center.

Εκτός από τo City Tower, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει υλοποιήσει κι άλλες επενδύσεις στον τομέα του real estate στη Βουλγαρία. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται το συγκρότημα γραφείων, καταστημάτων και κατοικιών "3 TOPS", στη Λ. Βουλγαρίας στη Σόφια, η τουριστική ανάπτυξη, ξενοδοχείο και πολυτελείς κατοικίες, "Borovets Euphoria Club" στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς και το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών "Gerganitza Palace", στο προάστιο Μπογιάνα της Σόφιας.
Πρόσφατα η ΤΕΡΝΑ, 100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την κατασκευή του συγκροτήματος Al Rayyan στη Sharjah, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για λογαριασμό της Βασιλικής Οικογένειας.

Το συγκρότημα Al Rayyan έχει συνολική επιφάνεια 250.000 τ.μ. κιαπαρτίζεται από επταώροφο εμπορικό κέντρο, τρεις (3) πύργους με συνολικά 41 ορόφους ο καθένας και δύο υπόγεια parking.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την τρέχουσα περίοδο η ΤΕΡΝΑ κατασκευάζει πέντε (5) έργα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 430 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ