Κλείνει η «θρυλική» Pitsos

Το αβέβαιο μέλλον της εταιρείας

Κλείνει η «θρυλική» Pitsos

Στα τέλη του 2018, μια από τις ιστορικότερες βιομηχανίες της χώρας, η Bosch-Siemens Hausgerate Hellas, πρώην Πίτσος, θα διακόψει οριστικά της λειτουργία της. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα εργοστάσια της χώρας, το οποίο μετονομάστηκε σε BSH Hellas, μετά την εξαγορά της Bosch-Siemens Hausgerate Gmb της ελληνικής Pitsos που ιδρύθηκε το 1865.

Η διοίκηση της εταιρίας τονίζει ότι το εργοστάσιο της Αθήνας δεν μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή οποιουδήποτε προϊόντος του ομίλου και μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας παραγγελίας, στα τέλη του 2018, θα διακόψει τη λειτουργία του.

Για τους εργαζόμενος προβλέπεται πρόγραμμα εθελουσίας με ευνοϊκούς όρους.

Η αναβάθμιση του εργοστασίου της BSH Ηellas αποτέλεσαν μέρος της συμφωνίας του ελληνικού δημοσίου με τη Siemens το 2012, στο πλαίσιο της διευθέτησης των νομικών διαφορών σχετικά με τα "μαύρα" ταμεία της γερμανικής εταιρίας.

Ομως η επένδυση των 100 εκατ. ευρώ, για την οποία δεσμεύτηκαν οι Γερμανοί, δεν έγινε ποτέ. Το Σεπτέμβριο του 2014 η Siemens Γερμανίας πούλησε τη συμμετοχή της στην Bosch και έτσι η Bosch κατέστη ο μοναδικός μέτοχος της BSH.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ