Περιζήτητο σε Ευρώπη και Αμερική το ελληνικό σουβλάκι

Εντυπωσιακή αύξηση στις οικονομικές επιδόσεις της "Μέγα Γύρος"

Περιζήτητο σε Ευρώπη και Αμερική το ελληνικό σουβλάκι

Εντυπωσιακή αύξηση καταγράφουν οι πωλήσεις της ελληνικής βιομηχανίας παραγωγής γύρου, «Μέγα Γύρος», όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι το σουβλάκι αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρίσιμο προϊόν.

Είναι ενδεικτικό ότι οι πωλήσεις στην Αμερική, της Μέγα Γύρος το 2016 σημείωσαν αύξηση 68% και ανήλθαν στα 4,67 εκατ. ευρώ δολάρια, ενώ οι ζημιές (η εταιρεία ιδρύθηκε μόλις το 2014) περιορίστηκαν σε 606 χιλ. δολ., μειωμένες κατά 58%.Στην Αμερική, το εργοστάσιο της Μέγα Γύρος βρίσκεται στην περιοχή του Λίνχερστ στο Νιου Τζέρσεϊ και διακινεί κάθε ημέρα περισσότερους από 12 τόνους γύρο – στα δικά της καταστήματα και σε άλλους πελάτες της.
Έχοντας δημιουργήσει στρατηγικές συνεργασίες με αλυσίδες fastfood όπως τα GRK, εστιατόρια, diner αλλά και με πολύ δυνατούς διανομείς έχει καταφέρει τα προϊόντα του Μέγα Γύρου να φτάσει στον Καναδά, στο Παναμά και στην Καλιφόρνια. Η αμερικανική εταιρεία είναι κατά 70% θυγατρική της ελληνικής και στο υπόλοιπο 30% συμμετέχουν οι μέτοχοι της ελληνικής ως φυσικά πρόσωπα. Φιλοδοξία των βασικών μετόχων είναι τα επόμενα 5 ως 10 χρόνια η εταιρεία να διαθέτει περί τα 100 καταστήματα ως ιδιόκτητο δίκτυο και φυσικά να διακινεί τα προϊόντα της και σε «ελεύθερα» ψητοπωλεία.
Πρόσφατα η εταιρεία προχώρησε σε αποκλειστική συνεργασία με την αλυσίδα GRK Fresh διεύρυναν την συνεργασία τους στα Αραβικά Εμιράτα. Τα GRK έχοντας ξεκινήσει από την Αμερικάνικη ήπειρο και με ένα τεράστιο επεκτατικό πλάνο για Αμερική, Ευρώπη και Μέση Ανατολή, κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία για 40 καταστήματα GRK στην Μέση Ανατολή με τον όμιλο Landmark. Πιο συγκεκριμένα τα GRK Fresh άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα στο εμπορικό κέντρο Me Aisem στο Ντουμπάι.
Tα GRK Fresh Me είναι κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Landmark, όπου ξεκίνησε το 1973 και αυτή την στιγμή έχει πάνω από 24 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα σε εμπορικές μισθώσεις ακίνητων, απασχολεί πάνω από 50.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται στους τομείς της εστίασης, των υποδημάτων , του ρουχισμού, των ηλεκτρονικών ειδών και με παρουσία στη Μέση Ανατολή, Ινδία και Αφρική με ετήσιο τζίρο πάνω από 6 δις.
Σήμερα η Μέγα Γύρος είναι η μεγαλύτερη σε παράγωγη γύρου όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, παράγοντας ημερησίως πάνω από 30 τόνους γύρο, 200 χιλ. σουβλάκια και 5 τόνους κρεατοσκευασμάτων για λογαριασμό της ευρωπαϊκής αγοράς.
Το 2016 η Μέγα Γύρος κατέγραψε πωλήσεις ύψους 30,6 εκατ. ευρώ έναντι 26,9 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 13,6%. Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,08 εκατ ευρώ από 933 χιλ. ευρώ το 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ