Τα projects που αλλάζουν τον ελληνικό τουρισμό

Έρχονται τα πάνω - κάτω στις τουριστικές επενδύσεις

Τα projects που αλλάζουν τον ελληνικό τουρισμό

Ως καθοριστικής σημασίας θεωρείται από πολλούς αναλυτές η συμβολή του ελληνικού τουρισμού στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μεγάλα επενδυτικά funds επενδύουν στην Ελλάδα στο τομέα του τουρισμού και αλλάζουν τα δεδομένα στο επιχειρείν.

Project 1: Η Four Seasons Hotels and Resorts θα αναλάβει την διαχείριση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με τα σχέδια των δύο εταιρειών η λειτουργία της πρώτης ξενοδοχειακής μονάδας Four Seasons στην Ελλάδα, στον Αστέρα Βουλιαγμένης, θα ξεκινήσει υπό την επωνυμία Four Seasons Astir Palace Hotel Athens την άνοιξη του 2018, όπου θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αναβάθμισης των υφιστάμενων μονάδων.
Το έργο περιλαμβάνει πλήρη ανακαίνιση του ξενοδοχείου, σημαντική αναβάθμιση της Μαρίνας Βουλιαγμένης, ανακαίνιση του Astir Beach, ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών κατοικιών αλλά και δημιουργία πάρκου αναψυχής, ολοκληρώνουν και τα Αστέρια της Γλυφάδας που πέρασαν πρόσφατα στην Grivalia. Εκεί θα αναπτυχθεί ένα υπερπολυτελές city resort, υπό τη διαχείριση πολύ γνωστής διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας, που θα μεταμορφώσει την έκταση των 285 στρεμμάτων στη Γλυφάδα.

Project 2: Ο όμιλος Marriott International τον περασμένο Οκτώβριο υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τα ξενοδοχεία Χανδρή, που διαχειρίζονται πέντε μονάδες στην Ελλάδα, για την αναβάθμιση του ξενοδοχείου Metropolitan. Οι εργασίες αναβάθμισης, προϋπολογισμού 15 εκατ. δολαρίων, αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2018, σηματοδοτώντας την επιστροφή του εμπορικού σήματος Marriott στην Αθήνα το οποίο είχε αποχωρήσει το 2013.

Project 3: Η αλυσίδα Wyndham Hotel Group πέρα από το ξενοδοχείο Whyndham Grand Athens στην πλατεία Μεταξουργείου ανέλαβε και τη διαχείριση του ξενοδοχείου Poseidon Resort στο Λουτράκι το οποίο λειτουργεί υπό δύο διαφορετικά σχήματα, Wyndham και Ramada. Η αμερικανική αλυσίδα επεκτείνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην Αττική με νέα δυο ξενοδοχεία το Mare Nostrum Hotel Club Thalasso στη Βραυρώνα και το Aquamarina στο Μάτι. Η επένδυση προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη σεζόν και τα ξενοδοχεία θα δέχονται κρατήσεις από τις αρχές του 2018.

Project 4: Αλλαγές θα φέρει και η πώληση του King George. Σήμερα τη διαχείριση της ιστορικής μονάδας έχει η εταιρεία Λάμψα (ιδιοκτήτρια και της Μεγάλης Βρετανίας), συμφερόντων Λασκαρίδη, η οποία μίσθωσε το ακίνητο τις αρχές του 2013 για 10 χρόνια, με δικαίωμα παράτασης για 5 χρόνια και ακολούθως για άλλα 5 χρόνια ακόμη, έχοντας ήδη υλοποιήσει επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ (η μονάδα έκλεισε για λίγους μήνες για ανακαίνιση και λειτούργησε ξανά τα καλοκαίρι του 2013). Ωστόσο μέχρι στιγμής η διαδικασία έμεινε στην καταγραφή του ενδιαφέροντος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ