Στο προμαγειρεμένο φαγητό ο Νηρέας

Παραγωγή premium κωδικών ιχθυοκαλλιέργειας και «εύκολες λύσεις» φαγητού προβλέπει το σχέδιο

Στο προμαγειρεμένο φαγητό ο Νηρέας

Τον Νοέμβριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διαδικασία για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρείας Νηρέας η οποία εντάσσεται τον ευρύτερο σχεδιασμό για την εξυγίανσή της. Παράλληλα, «τρέχουν» οι σχεδιασμοί για τις επόμενες επιχειρηματικές κινήσεις οι οποίες προβλέπουν ενίσχυση της παραγωγής premium κωδικών ιχθυοκαλλιέργειας αλλά και δραστηριοποίηση στον χώρο του προμαγειρεμένου φαγητού.

Τον διπλασιασμό της παραγωγής των premium κωδικών ιχθυοκαλλιέργειας περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Νηρέας για τα επόμενα χρόνια, με τις εκτιμήσεις της διοίκησης να αναφέρουν ότι φέτος η παραγωγή των προϊόντων προστιθέμενης αξίας θα ενισχυθεί κατά 30%. Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνιος Χαχλάκης, στον κλαδικό ιστότοπο undercurrent news «η απόφαση για διεύρυνση του εμπορικού χαρτοφυλακίου των προϊόντων προστιθέμενης αξίας αποτελεί απόρροια της ζήτησης των premium προϊόντων».

Ο ίδιος γνωστοποίησε επίσης ότι η Νηρέας θα κάνει είσοδο και στην κατηγορία των προμαγειρεμένων προϊόντων. Μολονότι, οι εγκαταστάσεις στην Αθήνα έχουν τη δυναμική να καλύψουν την αυξημένη παραγωγή μέχρι το 2018, ο σχεδιασμός της εταιρείας είναι να μεταφέρει τη γραμμή που αφορά στους premium κωδικούς σε μονάδα στην περιφέρεια έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερο tonnage στο μέλλον. Αναφορικά με τη πορεία των μεγεθών της εταιρείας, το πρώτο τρίμηνο του 2017 καταγράφηκε αύξηση 10% στα έσοδα, τάση που συνεχίστηκε και το δεύτερο τρίμηνο. Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι η χαμηλή τιμή στην τσιπούρα εφέτος επιβραδύνει την αυξητική πορεία των εσόδων. Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επικεφαλής της Νηρέας, η εταιρεία εφέτος προβλέπεται να καταγράψει βελτιωμένες επιδόσεις σε σχέση με το 2016, ενώ η τιμή στην τσιπούρα δεν αναμένεται να επηρεάσει το συνολικό turnover της χρήσης.

«Φέτος πωλούμε περισσότερα ψάρια συγκριτικά με πέρυσι» επισημαίνει ο κ. Χαχλάκης προσθέτοντας ότι σημαντική αύξηση πωλήσεων καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές και δη σε Βρετανία και Γερμανία, καθώς και στη Βόρεια Αμερική. Σχολιάζοντας τη ραγδαία ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας στην Τουρκία ο κ. Χαχλάκης εξέφρασε σκεπτικισμό στο κατά πόσο η επιχειρούμενη αύξηση της τουρκικής παραγωγής αποσκοπεί στην κάλυψη της αυξημένης ζήτησης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η κίνηση αυτή εμπεριέχει τον κίνδυνο περαιτέρω υποχώρηση των τιμών σε τσιπούρα και λαβράκι. «Εάν η αύξηση της τουρκικής παραγωγής στοχεύει να καλύψει το κενό της ζήτησης, όπως επικαλούνται οι Τούρκοι παραγωγοί, τότε γιατί οι τιμές της τσιπούρας υποχώρησαν το 2016 και παραμένουν μειούμενες το 2017» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αναφερόμενος, τέλος, στην πορεία της διαδικασίας πώλησης της πλειοψηφικής συμμετοχής της εταιρείας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού εξυγίανσης του κλάδου ιχθυοκαλλιέργειας που προωθούν οι τράπεζες, ο κ. Χαχλάκης εκτίμησε ότι η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο. Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, δεδομένου ότι η διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ο ίδιος δήλωσε ότι έχει εκφραστεί αρχικό ενδιαφέρον από αρκετούς επενδυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ