Επέστρεψε στην κερδοφορία η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Το επενδυτικό πλάνο προβλέπει συνολικά κεφάλαια 50 εκατ.

Επέστρεψε στην κερδοφορία η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Σημαντική αύξηση των πωλήσεών της κατά 15% σε αξία και κέρδη έναντι ζημιών το 2015 στα αποτελέσματα προ φόρων κατέγραψε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία το 2016.

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της εταιρείας για το 2016 ο κύκλος εργασιών από πωλήσεις ζύθου ανήλθε σε 146,8 εκατ. ευρώ έναντι 127, 6 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ σημειώθηκαν κέρδη χρήσης προ φόρων ύψους 1,820 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,956 εκατ. ευρώ το 2015.

 

Η μεγάλη αύξηση του κύκλου εργασιών αποδίδεται από την εταιρεία κατά κύριο λόγο στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από την 1η Ιουνίου 2016, αλλά και από την ικανοποιητική απόδοση στην αύξηση του όγκου πωλήσεων σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η μεγάλη αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση του Ειδικού Φόρο Κατανάλωσης από την 1η Ιουνίου 2016, αλλά και από την ικανοποιητική απόδοση στην αύξηση του όγκου πωλήσεων σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η αγορά κινείται με σταθερό ρυθμό μέχρι την αύξηση του ΕΦΚ, που έφερε σημαντικές μειώσεις στον όγκο το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Μέσα στο 2016 η εταιρεία εμφανίστηκε δυναμικότερα στην αγορά, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες της προς τη λιανική αγορά και το χονδρεμπόριο με το εμπλουτισμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, με την επέκταση στην αγορά των mixers με το σήμα Tuborg, καθώς και την ενδοεταιρική ανάπτυξη άλλων προϊόντων, όπως το λανσάρισμα του Tuborg λεμόνι.

Το 2017 η εταιρεία ενίσχυσε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της με τη μη αλκοολούχα μπίρα Fix Άνευ, η οποία σημειώνει ανοδική πορεία από το λανσάρισμά της, καθώς και με τα Tuborg φυσικό χυμό πορτοκάλι - φυσικό άρωμα κανέλας και φυσικό χυμό μοσχολέμονο – φυσικό άρωμα από πράσινο τσάι. Οι εξαγωγές για το 2016 αποδείχθηκαν προκλητικές, καθώς η συγχώνευση με τη Μύθος Ζυθοποιία το 2015 απαιτούσε αναδιάρθρωση του δικτύου των διανομέων, κάτι το οποίο απέφερε τελικά μικρότερο ποσοστό ανάπτυξης από το αναμενόμενο.

Όσον αφορά το επενδυτικό πλάνο, που προβλέπει συνολικά κεφάλαια 50 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2015-2019, η εταιρεία έχει ήδη υποβάλει αίτηση για μια φορολογική επιχορήγηση υπό το καθεστώς του Αναπτυξιακού Νόμου του 2016 για την στήριξη των σχεδιασμών τη διετία 2017/2918.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ