Ζημιές 800 εκατ. για την Uber το γ' τρίμηνο

Ζημιές 800 εκατ. για την Uber το γ' τρίμηνο
Η Uber Technologies συνέχισε να αυξάνει τις πωλήσεις αλλά συνέχισε να χάνει και χρήματα το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τα οικονομικά της αποτελέσματα. Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, αυτό χαλαρώνει τις προσδοκίες για αρχική δημόσια προσφορά σύντομα.

Η εταιρία έχασε τουλάχιστον 800 εκατ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, χωρίς να περιλαμβάνονται στοιχεία όπως φόροι, τόκοι και τα αποτελέσματα της κινεζικής επιχείρησης την οποία, σύμφωνα με τις πηγές, πούλησε στη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η Uber αύξησε τις πωλήσεις σε 1,7 δισ. δολάρια στη διάρκεια του τριμήνου, από 1,1 δισ. το δεύτερο τρίμηνο, πρόσθεσαν αυτά τα άτομα.

Η τεχνολογική εταιρία, της οποίας η αξία τοποθετείται περίπου στα 68 δισ. δολάρια, δεν δημοσιοποιεί τα οικονομικά της αποτελέσματα. Την περασμένη εβδομάδα κάλεσε τους επενδυτές της για να τους ενημερώσει σχετικά.

Οι ζημιές του τρίτου τριμήνου εν μέρει οφείλονται σε μεγάλες δαπάνες που περιλαμβάνουν προαγωγές, πληρωμές σε μετρητά για την πρόσληψη νέων οδηγών και επενδύσεις σε νέες δραστηριότητες όπως αυτοοδηγούμενα οχήματα και food delivery μέσω του UberEats, διευκρίνισαν οι πηγές.

Αυτά τα 800 εκατ. προστίθενται στα τουλάχιστον 1,2 δισ. δολάρια που έχασε η εταιρία το πρώτο μισό του έτους, υπογράμμισαν οι πηγές σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ