Πωλητήριο στην Εθνική Ασφαλιστική

Πωλητήριο στην Εθνική Ασφαλιστική
Μεγάλες ανατροπές στην ασφαλιστική αγορά μετά την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να θέσει προς πώληση την Εθνική Ασφαλιστική.

Πρόκειται για μία δέσμευση που έχει αναλάβει η ΕΘΝΙΚΗ στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου αναδιάρθρωσης για την πώληση των μη βασικών τραπεζικών δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΤΕ δεσμεύεται να πωλήσει τουλάχιστον το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Πρόκειται για σκληρότερη πρόβλεψη, σε σχέση με αυτή που προέβλεπε το πλάνο αναδιάρθρωσης του 2013, καθώς μεσολάβησε νέα λήψη κρατικής ενίσχυσης. Μάλιστα, πηγές της αγοράς θέλουν ήδη διοίκησή της προχώρησε, ως υποχρεούται, στην έναρξη της διαδικασίας, με την πρόσληψη των Goldman Sachs και Morgan Stanley ως συμβούλων πώλησης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ΕΤΕ θα επιθυμούσε να διατηρήσει στον ασφαλιστικό βραχίονα μερίδιο περί το 40%.

Και όπως όλα δείχνουν, η μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία με μερίδιο της τάξης του 16% και περίπου 1 εκατ. πελάτες θα αποτελέσει πόλο έλξης για ξένους επενδυτές που θέλουν να ωφεληθούν από την ανάπτυξη του εγχώριου κλάδου στα επόμενα χρόνια.

Το δίκτυο πωλήσεών της εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα και αριθμεί 150 γραφεία πωλήσεων με 2.180 ασφαλιστικούς συμβούλους και 1.443 συνεργαζόμενα πρακτορεία (με στοιχεία τέλους 2015).

Στο πρώτο εξάμηνο του 2016 η Εθνική Ασφαλιστική εμφάνισε κέρδη προ φόρων ύψους 31,2 εκατ. ευρώ, έναντι 59,9 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Τα εποπτικά κεφάλαια της εταιρείας στις 30 Ιουνίου 2016 ανήλθαν σε 549,2 εκατ. ευρώ, από 499 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2015, με αποτέλεσμα τη βελτίωση του δείκτης Φερεγγυότητας σε 157,9%. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 265,2 εκατ. ευρώ, ενώ η παραγωγή ασφαλίστρων έφτασε τα 171,9 εκατ. ευρώ στον κλάδο ζωής και τα 93,3 εκατ. ευρώ στον κλάδο γενικών ασφαλειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ