Αυτός είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen

Αυτός είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen
Ανακοινώθηκε από την Volkswagen ο νέος CEO της εταιρείας, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της Porsche, Μatthias Mueller.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι προτεραιότητα του είναι να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη που έχασε ο όμιλος.

Όπως τόνισε η Volkswagen έχει την ευκαιρία να βγει πιο δυνατή από την κρίση.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο πρόεδρος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Berthold Huber δήλωσε ότι το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας πρότεινε να τεθούν σε διαθεσιμότητα διάφοροι υπάλληλοι μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Volkswagen πρέπει να έχει μια ακόμα ευκαιρία για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο πρόσφατα παραιτηθείσας Μάρτιν Βίντερκορν συγκέντρωσε συνταξιοδοτικό πακέτο ύψους... 32 εκατ. δολάρια (δηλαδή 28,6 εκατ. ευρώ). Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ο Βίντερκορν μπορεί επίσης να λάβει αποζημίωση ίση με τις αποδοχές δύο ετών.

Πέρυσι, ο Βίντερκορν ήταν ο δεύτερος υψηλότερα αμειβόμενος διευθύνων σύμβουλος στη Γερμανία, με συνολικές αποδοχές 16,6 εκατ. ευρώ.

Όπως εξηγεί το Bloomberg, το πακέτο αποζημίωσης δίνεται εφόσον το εποπτικό συμβούλιο τερματίσει νωρίτερα το συμβόλαιό του. Εάν, ωστόσο, το συμβούλιο τερματίσει νωρίτερα τη θητεία του από υπαιτιότητα του ιδίου του διευθύνοντος συμβούλου, τότε η αποζημίωση χάνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ