Σε ανοδική πορεία και πάλι οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα

Σε ανοδική πορεία και πάλι οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα
Ενδείξεις σταθεροποίησης εμφανίζει η τουριστική αγορά στην Ελλάδα μετά και την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους. Μάλιστα σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φορείς του κλάδου επισημαίνουν, ότι οι κρατήσεις που είχαν παγώσει το προηγούμενο διάστημα πλέον κινούνται ανοδικά με τις μηχανές της τουριστικής βιομηχανίας να εργάζονται για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του ΣΚΕΤΕ Γιάννης Ρίτσος υπογράμμισε, ότι από το περασμένο Σαββατοκύριακο παρατηρείται αναστροφή της αρνητικής τάσης στο μέτωπο των κρατήσεων που είχε καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα και ανάσχεση των ακυρώσεων, που όπως είπε δεν ήταν και το βασικό πρόβλημα των προηγούμενων 15 ημερών.

Ωστόσο όπως συμπλήρωσε δεν έχει αποκατασταθεί ο ρυθμός έτσι όπως θα ήταν το φυσιολογικό αυτή την περίοδο, αλλά η τάση είναι αυξητική.
Ο κ. Ρέτσος κρίνει ως εξαιρετικά σημαντικό το άνοιγμα των τραπεζών, καθώς τονίζει ότι όταν συμβεί και αυτό, θα είναι ένα μήνυμα προς τους έξω ότι η κατάσταση βαίνει προς πλήρη ομαλοποίηση. Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς, ο κ. Ρέτσος σημειώνει ότι με όσα έχουν συμβεί δεν μπορούμε να μιλάμε για νέο ρεκόρ εφέτος και ο πήχυς για τους ξενοδόχους είναι στα περυσινά δεδομένα. Αν πετύχουμε τις 24 εκατομμύρια αφίξεις θα είναι επιτυχία, ανάφερε ο κ. Ρέτσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ