Αίτημα ΕΣΕΕ για παράταση στη ρύθμιση 100 δόσεων

Αίτημα ΕΣΕΕ για παράταση στη ρύθμιση 100 δόσεων
Αίτημα για παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων που λήγει την προσεχή Τρίτη, απέστειλε με σχετική επιστολή της προς την κυβέρνηση, η ΕΣΕΕ.


Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Όπως είναι γνωστό, στις 26.5.2015 λήγει η προθεσμία για την υπαγωγή υφισταμένων φορολογικών οφειλών στην επιτυχή από πλευράς ένταξης, ρύθμιση των 100 μηνιαίων δόσεων.

Επειδή όμως για πολλές παλαιές κυρίως φορολογικές υποθέσεις, ή υποθέσεις για τις οποίες εκκρεμεί έλεγχος, υπάρχει δυσχέρεια εκκαθάρισης και βεβαίωσης των οφειλομένων φόρων από τις οικείες Δ.Ο.Υ., προκειμένου να ενταχθούν και αυτές στη ρύθμιση αυτή. Επίσης πολλοί φορολογούμενοι και κυρίως απόδημοι Έλληνες, κάτοικοι εξωτερικού, δεν έχουν προλάβει να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του μέτρου και να οργανώσουν την υπαγωγή των οφειλών τους στη ρύθμιση αυτή. Επίσης υπάρχουν πολλές εποχιακές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα που περιμένουν την έναρξη της τουριστικής περιόδου για να μπορέσουν να συγκεντρώσουν εντός του Ιουνίου, το απαιτούμενο ποσό ένταξης στη ρύθμιση.

Γι’αυτό, κοινή πρόταση για παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων κατέθεσαν οι Πρόεδροι της Ε.Σ.Ε.Ε., Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. και ΟΜ.Κ.Ο.Ε., δηλαδή έμποροι, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και κατασκευαστές κτιρίων, ζητάμε να παραταθεί με απόφασή του ΥΠΟΙΚ, η ισχύς του μέτρου για ένα ακόμη μήνα, όπως άλλωστε ρητά προβλέπεται από το σχετικό νόμο.

Το κοινό αίτημα μας για την απαραίτητη μηνιαία παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων, θα έχουμε τη δυνατότητα να το συζητήσουμε με την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κ. Βαλαβάνη στην προγραμματισμένη συνάντηση με το προεδρείο της ΕΣΕΕ την τελευταία ημέρα της προθεσμίας, την Τρίτη 26/5/15 στο Υπουργείο.

Προσωπικά θεωρώ, ότι η παράταση θα βοηθήσει τόσο τα Δημόσια έσοδα, όσο και πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ως εκ τούτου σας παρακαλώ να το δείτε θετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ