Δημιουργείται Cluster για το Διασυνοριακό Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Δημιουργείται Cluster για το Διασυνοριακό Ηλεκτρονικό Εμπόριο
Ξεκίνησε τη διαδικασία δημιουργίας «cluster» για το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (Greek eCommerce Association-GRECA), με στόχο να υποστηρίξει τα ελληνικά e-shops στην εξαγωγική δραστηριότητά τους.


Η στροφή προς τις αγορές του εξωτερικού θεωρείται από το ΔΣ του GRECA και στελέχη του κλάδου ως η ενδεδειγμένη στρατηγική για την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shops).

Σημειώνεται ότι μόνο στην Ευρώπη οι online καταναλωτές είναι 264 εκατ. και με ετήσιες online αγορές που έφτασαν τα 320 δισ. ευρώ για το 2014.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ανάμεσα στους στόχους του cluster διασυνοριακών ηλεκτρονικών πωλήσεων του GRECA είναι η εποικοδομητική ανταλλαγή γνώσης μεταξύ των μελών του για θέματα eLogistics, ePayments & eLegal, η γόνιμη συνεργασία τους σε ζητήματα διεθνούς marketing & operations και η ανάπτυξη δεξιοτήτων που «ανοίγουν τον δρόμο» προς το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οι εταιρίες που μπορούν να συμμετέχουν στο cluster, πρέπει να είναι ηλεκτρονικά καταστήματα που πραγματοποιούν ήδη παραγγελίες στο εξωτερικό ή/και ηλεκτρονικά καταστήματα που έχουν στον άμεσο προγραμματισμό τους την εξαγωγική δραστηριότητα στην Ευρώπη.

Η πρώτη συνάντηση του cluster με θέμα «eLogistics: Κόστος μεταφοράς προϊόντων στο εξωτερικό» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 21 Απριλίου στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Athens και τα ενδιαφερόμενα ηλεκτρονικά καταστήματα θα πρέπει πρώτα να δηλώσουν συμμετοχή ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ