Η ελληνική εταιρία που μεταφέρει την παραγωγή της στην… Ελλάδα

Η ελληνική εταιρία που μεταφέρει την παραγωγή της στην… Ελλάδα
Την στιγμή που δεκάδες μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις μεταφέρουν την έδρα τους ή την παραγωγή τους στο εξωτερικό κυρίως για φορολογικούς λόγους ή για λόγους εξοικονόμησης κόστους, υπάρχουν κάποιες που τις μεταφέρουν…. στην Ελλάδα.


Η Σαράντης είναι η πρώτη μεγάλη εισηγμένη εταιρία που αποφάσισε το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Ρουμανία και τη μεταφορά της παραγωγής στα Οινόφυτα. Ειδικότερα πριν από μερικούς μήνες η διοίκηση της Σαράντης προχώρησε στο κλείσιμο του ρουμανικού εργοστασίου παραγωγής κρεμικών προϊόντων προσωπικής περιποίησης και φροντίδας Elmiplant, BIOTEN, Kolastyna και τη μεταφορά της παραγωγής στο εργοστάσιο των Οινοφύτων στην Ελλάδα. Μάλιστα ο Όμιλος πραγματοποίησε επένδυση, ύψους 1 εκατ. ευρώ, για την προετοιμασία του χώρου και τη στέγαση των μηχανημάτων, ενώ, επιπρόσθετα, δημιούργησε περίπου 20 νέες θέσεις εργασίας, στηρίζοντας, με αυτό τον τρόπο, την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές εξαγωγές.
Για την εταιρία, με την κίνηση αυτή επιτυγχάνεται συγκέντρωση της παραγωγικής δυναμικότητας και δημιουργία οικονομιών κλίμακας, αφού προστίθενται στην παραγωγή περίπου πέντε εκατομμύρια τεμάχια, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους και βελτίωση της αποδοτικότητας κατά 0,5 εκατ. ευρώ, σε ετήσια βάση.

Δείτε από ποιά μεγάλη πολυεθνική εξαγοράζει προϊόντα η Σαράντης ΕΔΩ

Οι πωλήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ