AB Bασιλόπουλος: νέες επενδύσεις 100 εκατ ευρώ το 2015

AB Bασιλόπουλος: νέες επενδύσεις 100 εκατ ευρώ το 2015
Ἑίμαστε ανοιχτοί σε ενδεχόμενο εξαγορών, αλλά ότι κάνουμε θα είναι πολύ προσεκτικό». Αυτό τόνισε ο γενικός διευθυντής της ΑΒ Βασιλόπουλος, Λεωνίδας Βρεττάκος, κατά την χθεσινή παρουσίαση του νέου, πλήρως ανακαινισμένου Mega ΑΒ στο Ελληνικό.


Ο κ. Βρεττάκος χαρακτήρισε καλή και έξυπνη κίνηση την εξαγορά του Χαλκιαδάκη από την αλυσίδα Σκλαβενίτης, όμως τόνισε ότι το επενδυτικό πλάνο της ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζεται στην αυτόνομη ανάπτυξη με επενδύσεις και άνοιγμα νέων καταστημάτων.
"Η συγκέντρωση της αγοράς δεν έχει τελειώσει ούτε στους μεγάλους παίκτες", τονίζοντας όμως ότι- τουλάχιστον την τελευταία διετία δεν έχει γίνει καμία συζήτηση ούτε με το Βερόπουλο, ούτε με το Μασούτη, αλλά και με κανένα μεγάλο της αγοράς. "Μόνο με αλυσίδες μικρότερου μεγέθους έχουμε συζητήσει, χωρίς αποτέλεσμα", ανέφερε.
Οσον αφορά την πορεία των αποτελεσμάτων εκτίμησε ότι θα είναι καλό τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας ενώ αποκάλυψε ότι οι επενδύσεις για φέτος θα ξεπεράσουν τα 80 εκατομμύρια ευρώ, λίγο πάνω από το αρχικό πλάνο. Μέσα στη χρονιά η αλυσίδα προσέθεσε 20 νέα καταστήματα, 9 franchise, και προχώρησε σε 12 ανακαινίσεις. Με το πλάνο αυτό, δημιούργησε πάνω από 1.200 – 1.300 νέες θέσεις εργασίας, ενώ κατά τη διάρκεια όλης της κρίσης δεν έκανε καμία μείωση μισθών, ούτε και απόλυση για πρόσληψη φθηνότερων υπαλλήλων.
Οσον αφορά το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας, τόνισε ότι θα φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ".
Για την επόμενη χρήση η εταιρεία δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη του δικτύου της εκτός Αττικής. Έμφαση θα δοθεί στην Κρήτη, όπου από 7 καταστήματα σήμερα, θα υπάρχουν 15 έως το 2017. Άλλες περιοχές στόχοι είναι η Βόρεια Eλλάδα, η Λάρισα αλλά και Χαλκιδική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ