Θεοδωρόπουλος, Ταμβακάκης και Καραμούζης εξαγοράζουν τα νερά ΔΙΟΣ

Θεοδωρόπουλος, Ταμβακάκης και Καραμούζης εξαγοράζουν τα νερά ΔΙΟΣ

Η Μεντεκίδης διαθέτει δύο μονάδες εμφιάλωσης.

Στην Water Invest, εταιρεία που συστάθηκε μόλις χθες και στην οποία συμμετέχουν ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος και τα funds SMERC και EOS Capital Partners με επικεφαλής τους κ.κ. Καραμούζη και Ταμβακάκη αντιστοίχως περνά ο έλεγχος της εταιρείας εμφιάλωσης νερού Σ. Μεντεκίδης ΑΕ, γνωστή από τα σήματα νερού «Σέλι» και «Διός».

Oι επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει ακόμη αλλά καλά πληροφορημένες πηγές έκαναν λόγο για κλεισμένη συμφωνία. Αν και η Water Invest δεν θα αγοράσει το 100%, θα πάρει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών αποκτώντας τον έλεγχο της βορειοελλαδίτικης εταιρείας νερού.

Υπενθυμίζεται ότι η οι κ.κ. Ταμβακάκης και Θεοδωρόπουλος έχουν εξαγοράσει ήδη από το 2022 την εταιρεία παραγωγής χυμών «Ελληνικοί Χυμοί ΑΕ». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο έτερος μέτοχος της Water Invest ο κ. Νίκος Καραμούζης εξαγόρασε στις αρχές του περασμένου Ιουνίου τη βιομηχανία αναψυκτικών ΕΨΑ που εδρεύει στην Αγριά Βόλου.

Η Μεντεκίδης διαθέτει δύο μονάδες εμφιάλωσης. Η μία βρίσκεται στον νομό Πιερίας, στην περιοχή Καρίτσα, όπου εμφιαλώνεται το φυσικό μεταλλικό νερό με την εμπορική επωνυμία «ΔΙΟΣ», ενώ η δεύτερη βρίσκεται στο νομό Κοζάνης, στην περιοχή Σπηλιά, όπου εμφιαλώνεται το φυσικό μεταλλικό νερό με την εμπορική επωνυμία ΣΕΛΙ. Επίσης διαθέτει χώρους γραφείων

Με τζίρο 16,71 εκατ. ευρώ το 2022, αυξημένο κατά 13,55 % συγκριτικά με την προηγούμενη χρήση (14,72 εκατ. ευρώ), η εταιρεία διαθέτει σημαντικές πωλήσεις στη βόρεια Ελλάδα. Τα καθαρά της κέρδη το 2022 υποχώρησαν στα 573 χιλ. ευρώ από 940 χιλ. ευρώ το 2021.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της εταιρείας πέρσι ανήλθαν σε 2.630.062 ευρώ από 3.189.416 το 2021, ενώ καταβλήθηκαν μερίσματα συνολικού ποσού ευρώ 303.000 ευρώ.

Ποια είναι η Water Invest

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο ΓΕΜΗ, μέτοχοι της Water Invest είναι το fund SMERemediumCap (SMERC) του Νίκου Καραμούζη με ποσοστό 56,54%, έχοντας συνεισφέρει 7 εκατ. ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο, ενώ το EOS Hellenic Renaissance Fund, που διαχειρίζεται η EOS Capital Partners, με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη, ελέγχει το υπόλοιπο 43,46%, έχοντας καταβάλλει 5,38 εκατ. ευρώ.

Πρόεδρος της εταιρείας Water Invest είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος, Senior Partner της EOS Capital Partners ενώ ο Νικόλαος Βουδούρης, Αντιπρόεδρος του SMERC αποτελεί μέλος του ΔΣ.

Επίσης μέλος του ΔΣ της Water Invest είναι και η κα Mαρία Γεώργαλου, αντιπρόεδρος της Bespoke SGA Holdings, του επενδυτικού οχήματος που χρησιμοποιεί ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, για την δημιουργία του ομίλου τροφίμων που σχεδιάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ