Το CVC ετοιμάζεται για το Χρηματιστήριο της Ολλανδίας - Προ των πυλών η μεγαλύτερη IPO στην Ευρώπη

Το CVC ετοιμάζεται για το Χρηματιστήριο της Ολλανδίας - Προ των πυλών η μεγαλύτερη IPO στην Ευρώπη

Πάντως, η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή συνιστά έναν αστάθμητο παράγοντα

Πολύ κοντά στο να ξεκινήσει τις διαδικασίες εισόδου στο Χρηματιστήριο της Ολλανδίας βρίσκεται το CVC Capital Partners.

Η απόφαση για εισαγωγή είναι ειλημμένη και έρχεται κόντρα στην αβεβαιότητα που επικρατεί στις αγορές, όπως σχολιάζουν ανώνυμες πηγές, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

Η ευρωπαϊκή επενδυτική εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει το ακριβές σχέδιο εισόδου στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ τις αμέσως επόμενες ημέρες, παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών θα λάβει χώρα μέσα στον Νοέμβριο.

Η αξία του CVC υπολογίζεται σε περίπου 15 δισ. δολάρια.

Επομένως, εφόσον κυλήσουν όλα ομάλά, η Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) θα είναι η μεγαλύτερη για φέτος στην Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών για εταιρεία εξαγορών.

Οι προετοιμασίες του CVC επέρχονται σε μια κρίσιμη συγκυρία για την αγορά των δημόσιων εγγραφών, η οποία το τελευταίο διάστημα αρχίζει να δείχνει σημάδια ζωής.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, εξάλλου, είχαμε την εισαγωγή τόσο της βρετανικής Arm, όσο και της γερμανικής Birkenstock στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Πάντως, η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή συνιστά έναν αστάθμητο παράγοντα, καθώς ένα πιθανό σοκ στις μετοχές δύναται να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων.

Το CVC αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξαγορών στην Ευρώπη, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 160 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ