ΟΤΕ: Σε neutral από buy υποβαθμίζει η Eurobank Equities - Στα 15,70 ευρώ η τιμή-στόχος

ΟΤΕ: Σε neutral από buy υποβαθμίζει η Eurobank Equities - Στα 15,70 ευρώ η τιμή-στόχος

Τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν το δεύτερο τρίμηνο δεν θα προκαλέσουν ενθουσιασμό

Σε αλλαγή της σύστασής της για τη μετοχή του ΟΤΕ, σε "hold” από "buy”, προχώρησε η Eurobank Equities, διατηρώντας την τιμή-στόχο για τον τίτλο στα 15,70 ευρώ καθώς εκτιμά ότι τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν το δεύτερο τρίμηνο δεν θα προκαλέσουν ενθουσιασμό.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι αν και η μετοχή παραμένει φθηνή, διαπραγματευόμενη με λόγο EV/EBITDA 5x, δεν θεωρείται εκλυστική στο πλαίσιο του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο (που διαπραγματεύεται έναντι περίπου 5,5x), ιδίως δε αφού παρόμοιες αποδόσεις προσφέρουν και άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες σε επίπεδο ΕΕ.

Επιπλέον, η Eurobank Equities επισημαίνει ότι βραχυπρόθεσμα, η περίπτωση επένδυσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προοπτική αλλαγών στα τιμολόγια με εισαγωγή ρήτρας αναπροσαρμογής λόγω πληθωρισμού με την προϋπόθεση ότι θα επικυρωθούν πράγματι από τη ρυθμιστική αρχή τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, στην τρέχουσα συγκυρία, με την τιμή του τίτλου στο ταμπλό να κινείται κοντά στην τιμή-στόχο η Eurobank Equities αλλάζει τη σύσταση υποστηρίζοντας ότι υπάρχει καλύτερη αξία αλλού στις ελληνικές μετοχές.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα του Οργανισμού, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι ο ΟΤΕ αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα β’ τριμήνου στις 3 Αυγούστου, με τις τριμηνιαίες τάσεις να παραμένουν μεικτές, καθώς χαρακτηρίζονται από τη συνεχιζόμενη ήπια εικόνα στην σταθερή τηλεφωνία στην Ελλάδα, ενώ στη Ρουμανία αυτή αντισταθμίζεται από τη σταθερή τάση στην κινητή και τα ισχυρά έσοδα χονδρικής.

Ως εκ τούτου, τα έσοδα του Ομίλου φαίνονται έτοιμα να βελτιωθούν κατά 0,6% σε ετήσια βάση από -2% το πρώτο τρίμηνο, αν και η πιθανή πτώση μεγαλύτερου του 3% στην εγχώρια αγορά θα αφήσει μικρά περιθώρια ενθουσιασμού σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Προσθέτει δε ότι η Ρουμανία θα επιβαρύνει την κερδοφορία, επομένως αναμένει ότι τα προσαρμοσμένα EBITDAaL του Ομίλου θα διαμορφωθούν στο επίπεδο των 325 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 2,2% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης κατά 1% στο πρώτο τρίμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ