Το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο crypto FTX ανέκτησε περιουσιακά στοιχεία 7,3 δισ. δολαρίων

Το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο crypto FTX ανέκτησε περιουσιακά στοιχεία 7,3 δισ. δολαρίων

H FTX διαπραγματεύεται με τους ενδιαφερόμενους σχετικά με επιλογές επανεκκίνησης της ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων της

Το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης FTX έχει ανακτήσει πάνω από 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και ρευστά περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, αύξηση άνω των 800 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Ιανουάριο, δήλωσε ο δικηγόρος της εταιρείας την Τετάρτη σε ακρόαση πτωχευτικού δικαστηρίου των ΗΠΑ στο Ντέλαγουερ.

Ο δικηγόρος της FTX Andy Dietderich είπε ότι η εταιρεία αρχίζει να σκέφτεται το μέλλον της μετά από μήνες προσπάθειας αφιερωμένης στη συλλογή πόρων και στην εξεύρεση τι πήγε στραβά υπό την ηγεσία του κατηγορούμενου πρώην ιδρυτή Sam Bankman-Fried. Ο Bankman-Fried δήλωσε αθώος.

Η FTX επωφελήθηκε από την πρόσφατη αύξηση των τιμών των κρυπτονομισμάτων, είπε ο Dietderich. Η συνολική του ανάκαμψη θα αποτιμηθεί στα 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια με βάση τις τιμές των κρυπτονομισμάτων από τον Νοέμβριο του 2022, όταν κήρυξε πτώχευση αφού οι traders απέσυραν 6 δισεκατομμύρια δολάρια από την πλατφόρμα σε τρεις ημέρες και η Binance εγκατέλειψε μια συμφωνία διάσωσης.

H FTX διαπραγματεύεται με τους ενδιαφερόμενους σχετικά με επιλογές επανεκκίνησης της ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων της και ενδέχεται να λάβει μια απόφαση για αυτό το τρέχον τρίμηνο, είπε ο Dietderich.

Πρόσφερε λίγες λεπτομέρειες σχετικά με το τι μπορεί να σημαίνει μια επανεκκίνηση για πελάτες FTX των οποίων οι καταθέσεις κρυπτογράφησης έχουν κλειδωθεί κατά τη διάρκεια της υπόθεσης πτώχευσης.

Μέχρι στιγμής, οι πελάτες FTX στην Ιαπωνία ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να αποσύρουν χρήματα, λόγω των σχετικά ισχυρών κανονισμών κρυπτογράφησης αυτής της χώρας, είπε ο Dietderich.

Η FTX χρειάζεται σημαντικά κεφάλαια για να επανεκκινήσει την ανταλλαγή κρυπτογράφησης, επειδή η υπάρχουσα διεπαφή πελατών είχε μικρή σχέση με την κίνηση των χρημάτων στα παρασκήνια, είπε ο δικηγόρος.

Δεν είναι σαφές εάν η FTX θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα δικά της κεφάλαια για να ξαναρχίσει την ανταλλαγή, αντί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να αποπληρώσει τους πελάτες, είπε ο Dietderich. Η επανέναρξη της ανταλλαγής ενδέχεται να απαιτεί εξωτερική χρηματοδότηση ή πώληση των περιουσιακών στοιχείων του χρηματιστηρίου.

Η FTX εργάζεται επίσης σε ένα προκαταρκτικό σχέδιο για το Κεφάλαιο 11 που θα προσφέρει στην εταιρεία μια πορεία εξόδου από τη χρεοκοπία, είπε ο Dietderich.

Η FTX σκοπεύει να καταθέσει αυτό το σχέδιο μέχρι τον Ιούλιο, αλλά αναγνώρισε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν πολλές λεπτομέρειες καθώς οι πιστωτές αγωνίζονται για το μερίδιό τους στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Η FTX δεν αναμένει ότι κανένα σχέδιο για το Κεφάλαιο 11 θα εγκριθεί πριν από το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Ο Bankman-Fried και αρκετοί στελέχη της εταιρείας έχουν κατηγορηθεί για απάτη για το ρόλο τους στην κατάρρευση της εταιρείας. Σε αντίθεση με την αθώωση του Bankman-Fried, τα πρώην μέλη του στενού κύκλου του παραδέχθηκαν την ενοχή τους και συμφώνησαν να συνεργαστούν με τους εισαγγελείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ