ΗΠΑ: Nέες κυρώσεις κατά του πετρελαϊκού τομέα του Ιράν

ΗΠΑ: Nέες κυρώσεις κατά του πετρελαϊκού τομέα του Ιράν

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης νέες κυρώσεις σε βάρος δικτύου εταιρειών που όπως είπε εμπλέκονται στην πώληση ιρανικών πετροχημικών προϊόντων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων

 

Νέες κυρώσεις σε εταιρείες που θεωρούν ότι εμπλέκονται στο εμπόριο πετροχημικών και πετρελαϊκών προϊόντων του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων κινεζικών επέβαλαν οι ΗΠΑ, καθώς η Ουάσιγκτον προειδοποίησε ότι θα λάβει νέες δράσεις για να ενισχύσει τους οικονομικούς περιορισμούς στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα το Reuters, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης νέες κυρώσεις σε βάρος δικτύου εταιρειών που όπως είπε εμπλέκονται στην πώληση ιρανικών πετροχημικών προϊόντων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε χρήστες στην Νότια και Ανατολική Ασία.

Τα μέτρα βάζουν στο στόχαστρο Ιρανούς brokers στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Χονγκ Κονγκ και την Ινδία, ανέφερε σε ανακοίνωση το ΥΠΟΙΚ.

«Καθώς το Ιράν συνεχίζει να εξελίσσει το πυρηνικό πρόγραμμα παραβιάζοντας τη συμφωνία JCPOA, θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες να εφαρμόσουμε τις κυρώσεις στις πωλήσεις πετρελαϊκών και πετροχημικών προϊόντων του Ιράν» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, σε ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ