EAΠ και ΕΟΕ υπέγραψαν ανανέωση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας

EAΠ και ΕΟΕ υπέγραψαν ανανέωση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας

Με την ανανέωση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας προβλέπεται η συνολική παροχή οκτώ Υποτροφιών σε φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, «Διοίκηση Αθλητισμού» (ΔΑΘ), το οποίο και προσφέρεται από το Ε.Α.Π. από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.) υπέγραψαν την ανανέωση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία των δύο πλευρών. Την ΕΟΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Σπύρος Καπράλος, ο αντιπρόεδρος Στέλιος Αγγελούδης και ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, ενώ από την πλευρά του ΕΑΠ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος, Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών (Σχολή στην οποία υπάγεται το Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Αθλητισμού»), Καθηγητής Αθανάσιος Μιχιώτης, και ο Καθηγητής, Νίκος Θεοδωράκης, διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ΔΑΘ (με διαδικτυακή σύνδεση).

Με την ανανέωση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας προβλέπεται η συνολική παροχή οκτώ Υποτροφιών σε φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, «Διοίκηση Αθλητισμού» (ΔΑΘ), το οποίο και προσφέρεται από το Ε.Α.Π. από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Δικαιούχοι των υποτροφιών δύναται να είναι όλοι οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι έχουν σχέση εργασίας, συναφή με το γνωστικό αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, με αθλητικές ομοσπονδίες ή ενώσεις τους και αθλητικούς φορείς οι οποίοι επιβλέπονται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας έχει διάρκεια δύο ακαδημαϊκά έτη (τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα σπουδών), και ξεκινάει από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Με αφορμή την υπογραφή της ανανέωσης του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της ΕΟΕ και του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, ο κ. Καπράλος δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την ανανέωση αυτής της συνεργασίας και θέλουμε να ελπίζουμε ότι, αυτή η συνεργία θα μετουσιωθεί πραγματικά σε πηγή γνώσης για πολλά στελέχη του Ελληνικού Αθλητισμού, αλλά κυρίως για τους αθλητές μας για τους οποίους, μην το ξεχνάμε, κάποια στιγμή τελειώνει η αθλητική καριέρα και καλούνται να βρουν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο τους δίνει τα απαραίτητα εφόδια για να συνεχίσουν την πορεία τους και να εξελιχθούν στον επαγγελματικό τομέα. Ελπίζουμε λοιπόν πολύ σύντομα να δούμε τα αποτελέσματα και τα οφέλη αυτής της εποικοδομητικής συνεργασίας στους αθλητές μας. Οφείλουμε να εξελίξουμε και να κάνουμε πράξη τις ιδέες μας για την υλοποίηση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος προς τα στελέχη των αθλητικών οργανώσεων. Είναι μια πολύ σημαντική προσφορά προς τον Αθλητισμό και σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ