ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας στην Αττική την Τετάρτη - 24ωρη απεργία στην περιφέρεια

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας στην Αττική την Τετάρτη - 24ωρη απεργία στην περιφέρεια

Πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση, με στάση εργασίας στην Αττική, από 08:00-15:00, συγκέντρωση στις 08:30 στην πλατεία Μαβίλη και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια έχει κηρύξει για αύριο η ΠΟΕΔΗΝ.

Πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση, με στάση εργασίας στην Αττική, από 08:00-15:00, συγκέντρωση στις 08:30 στην πλατεία Μαβίλη και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια έχει κηρύξει για αύριο, Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Κάθε ημέρα θρηνούμε περί τους 100 νεκρούς. Η πανδημία θερίζει, αν και υπήρχαν οι προϋποθέσεις αντιμετώπισής της, όπως οι εμβολιασμοί, η εμπειρία στην αντιμετώπιση και διαχείριση της νόσου, μακρύς χρόνος για την οργάνωση του συστήματος με την κατάλληλη στελέχωση και επαρκή εξοπλισμό. Η κυβέρνηση θεώρησε το καλοκαίρι ότι "ξεμπερδέψαμε" με τον κορωνοϊό και, αντί να ενισχύσει το Σύστημα Πρωτοβάθμιας και Νοσοκομειακής Περίθαλψης, το απογύμνωσε» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως συμπληρώνει, «ο μέσος μισθός των υγειονομικών είναι περίπου τα 900 ευρώ καθαρά. Έχουν προ πολλού περικοπεί τα δώρα των εορτών και το επίδομα αδείας. Αντί να αυξηθούν οι μισθοί, αντί να θεσμοθετηθεί υγειονομικό επίδομα σε μόνιμη βάση και όχι σε έκτακτη μορφή, χορηγείται ως έκτακτο βοήθημα 400- 600 ευρώ καθαρά τα οποία βαπτίζονται 900 ευρώ».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «παραπέμπεται στις καλένδες η ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα», «πέρασαν 27 μήνες και η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει προκηρύξει ούτε μία θέση μόνιμου προσωπικού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ