Υπουργείο Πολιτισμού: Πρωτοβουλία για να χαρακτηριστεί Νεώτερο Μνημείο η συλλογή της πρώην ΑΕΠΙ

Υπουργείο Πολιτισμού: Πρωτοβουλία για να χαρακτηριστεί Νεώτερο Μνημείο η συλλογή της πρώην ΑΕΠΙ

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να χαρακτηριστεί Νεώτερο Μνημείο η συλλογή της πρώην ΑΕΠΙ.

Πρωτοβουλία για την άμεση εκκίνηση των ενεργειών από μέρους των Υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού προκειμένου να χαρακτηριστεί Νεώτερο Μνημείο η συλλογή της πρώην ΑΕΠΙ, αναλαμβάνει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, με έγγραφό της προς τον γενικό γραμματέα Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, ζητά να εξεταστεί άμεσα, με την αρμόδια Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΔΙΝΕΠΟΚ), κατά πόσο πληρούνται τα κριτήρια του Ν. 3028/2002 "Περί προστασίας των Αρχαιοτήτων ως εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς" προκειμένου το σύνολο της συλλογής να χαρακτηριστεί Νεώτερο Μνημείο. Η συλλογή, που απαρτίζεται από δίσκους, μήτρες ηχογραφήσεων, παρτιτούρες, cd, dvd, στεγάζονταν στο υπόγειο του κτιρίου στο Μαρούσι, σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο εν είδει "μουσείου".

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, δεδομένου ότι η εταιρία ΑΕΠΙ ΑΕ έχει πτωχεύσει και ο σύνδικος της πτώχευσης ζητά να της επιτραπεί η εκποίηση των αντικειμένων της συγκεκριμένης συλλογής, η υπουργός καλεί τη ΔΙΝΕΠΟΚ, να ενημερώσει άμεσα την σύνδικο για την πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να θέσει υπό την προστασία των διατάξεων του Ν. 3028/2002 το σύνολο της συλλογής της πρώην ΑΕΠΙ Α.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ