Υπουργείο Ναυτιλίας: Προγραμματική Σύμβαση με το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ για την ακτοπλοϊα

Υπουργείο Ναυτιλίας: Προγραμματική Σύμβαση με το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ για την ακτοπλοϊα


Η σύμβαση αφορά έργο με τίτλο “ Μελέτη Αναμόρφωσης Συστήματος Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών”

Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου με τίτλο “ Μελέτη Αναμόρφωσης Συστήματος Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών” υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Η εναρκτήρια συνάντηση της συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Ναυτιλίας και ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ έγινε σε ειδική σύσκεψη παρουσία του Υπουργού Ιωάννη Πλακιωτάκη και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελου Κυριαζόπουλου. Από πλευράς ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΕΤΑ και διευθυντής του ΙΜΕΤ Ευάγγελος Μπεκιάρης και η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πειραιώς και διευθύντρια του Τομέα Ναυτιλίας, Οικονομικών και Περιβαλλοντικών θεμάτων Μεταφορών του ΙΜΕΤ Μαρία Μποϊλέ, που είναι η επιστημονική υπεύθυνη της μελέτης.

Πεδίο εφαρμογής της μελέτης αποτελεί η δημόσια πολιτική για τις θαλάσσιες μεταφορές που συνδέονται με το σχεδιασμό, την παρακολούθηση και αξιολόγηση των άγονων γραμμών.

Στόχος της μελέτης είναι , μεταξύ άλλων η απλούστευση διαδικασιών για την έγκριση και επιδότηση ακτοπλοϊκών δρομολογίων, η αναβάθμιση της ποιότητας υπηρεσιών και ο σχεδιασμός διαδικασιών συστήματος ανακοινώσεων - ενημερώσεων προς τους ενδιαφερόμενους σε σχέση με την ακτοπλοϊκή μεταφορά επιβατών και φορτίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ