ΕΛ.ΑΣ: Μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στο εξωτερικό τα 6 άτομα που δολοφονήθηκαν στη Λούτσα

ΕΛ.ΑΣ: Μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στο εξωτερικό τα 6 άτομα που δολοφονήθηκαν στη Λούτσα

Οι δράστες, κατά τις ίδιες πηγές, φαίνεται πως χρησιμοποίησαν 4 πυροβόλα όπλα, δύο εκ των οποίων είναι τύπου πιστολιού

Στην ταυτοποίηση των έξι ανδρών που δολοφονήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (11/9) στην Λούτσα προχώρησε η Αστυνομία. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, πρόκειται για Τούρκους υπηκόους, πέντε από τους οποίους έφεραν πλαστές γαλλικές ταυτότητες, ενώ ο έκτος ταυτοποιήθηκε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όλοι τους ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε, όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι στην Ελλάδα. Εμπλέκονται σε σοβαρά αδικήματα στις χώρες αυτές.

Η ταυτοποίηση τους έγινε κατόπιν άμεσης επικοινωνίας και συνεργασίας με τις Europol και Interpol, καθώς και με απευθείας επαφές με τις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Αστυνομία εντόπισε ένα σπίτι, στην Αρτέμιδα, όπου διέμεναν τα θύματα τις τελευταίες μέρες. Στο χώρο πραγματοποιήθηκε τη δευτέρα (11.09.2023) έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού και τα ευρήματα έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση. Την Τρίτη (12.09.2023) εντοπίστηκε και δεύτερος χώρος διαμονής των θυμάτων, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος και ερευνάται.

Τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων ελέγχονται από το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων της ΕΛΑΣ, τα στελέχη του οποίου κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια και έχουν καταφέρει να εξαγάγουν χρήσιμα και κρίσιμα για την πορεία των ερευνών δεδομένα.

Παράλληλα το αμάξι που βρέθηκαν τα θύματα, προέρχεται από τη Γερμανία, είχε πλαστές γερμανικές πινακίδες και ανήκει σε Ρουμάνο υπήκοο, ο οποίος το είχε παραχωρήσει στα θύματα

Οι δράστες, κατά τις ίδιες πηγές, φαίνεται πως χρησιμοποίησαν 4 πυροβόλα όπλα, δύο εκ των οποίων είναι τύπου πιστολιού.

Επιπρόσθετα την περασμένη Δευτέρα (11/9) συνελήφθη Τούρκος υπήκοος, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», του οποίου η εμπλοκή στο γεγονός ερευνάται ενδελεχώς. Ο συλληφθείς, ο οποίος διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα, σκόπευε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη, με εισιτήριο που εκδόθηκε στην Τουρκία μια ώρα μετά το συμβάν στην Αρτέμιδα (στις 18:20 τελέστηκε το έγκλημα στην Αρτέμιδα, στις 19:30 εκδόθηκε εισιτήριο στο όνομά του για να ταξιδέψει στις 21:00 και στο ενδιάμεσο, στις 20:30, συνελήφθη). Στην κατοχή του βρέθηκαν 4 φυσίγγια των 9 mm και δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας.

Όπως αναφέρουν οι πήγες της ΕΛΑΣ, οι έρευνες συνεχίζονται, με αμείωτο ρυθμό και τη δέουσα συστηματικότητα, για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Επιπρόσθετα επισημαίνουν ότι η ΕΛΑΣ θα συνεχίσει, με εγκυρότητα, να ενημερώνει για την πορεία των ερευνών, χωρίς ποτέ να τίθεται σε κίνδυνο η διερεύνηση της υπόθεσης και το έργο της προανάκρισης. Ο,τιδήποτε διοχετεύεται στην κοινή γνώμη και παραπέμπει σε στοιχεία της υπόθεσης δεν αποτελεί θέση της Ελληνικής Αστυνομίας, ούτε αναγκαστικά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ