Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τις τελετές «εξορκισμών» στην πλατεία Αριστοτέλους (vid)

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τις τελετές «εξορκισμών» στην πλατεία Αριστοτέλους (vid)

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη τελετή «εξορκισμών» διοργανώθηκε από την αυτοαποκαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών», στο κέντρο της πόλης.

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τους «εξορκισμούς» που έγιναν στην πλατεία Αριστοτέλους.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, η συγκεκριμένη τελετή «εξορκισμών» διοργανώθηκε από την αυτοαποκαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών», στο κέντρο της πόλης. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη θρησκευτική οργάνωση κάνει κάτι τέτοιο, καθώς εδώ και πολλά χρόνια ο ίδιος μπροστάρης και «εξορκιστής» κάνει τους υποτιθέμενους εξορκισμούς, που έχουν γίνει viral και αφορμή για… καυστικά σχόλια.

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα ανέθεσε την έρευνα στην Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για να διακριβωθεί εάν τελέστηκε διατάραξη κοινής ησυχίας, αλλά και το εάν υπήρξε παράβαση του ειδικού νόμου περί προσηλυτισμού.

Στο πρώτο στάδιο θα κληθεί να καταθέσει ο αρμόδιος του δήμου Θεσσαλονίκης που έδωσε άδεια για την εκδήλωση, θα προσκομιστούν τα καταστατικά της συγκεκριμένης εκκλησίας, η άδεια για συνάθροιση κ.α.

Από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία αυτεπάγγελτα και ενημερώθηκε η Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ