Ρόδος: Στη φυλακή ο 74χρονος που κατηγορείται για αποπλάνηση τεσσάρων ανηλίκων παιδιών

Ρόδος: Στη φυλακή ο 74χρονος που κατηγορείται για αποπλάνηση τεσσάρων ανηλίκων παιδιών

tΗ υπόθεση που συγκλονίζει την Ρόδο, πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης όταν το απόγευμα της 24ης Ιανουαρίου 2014 έγινε καταγγελία στην αστυνομία από την μητέρα των δύο εκ των τεσσάρων κοριτσιών, σε βάρος του 74χρονου.

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου ο 74χρονος που κατηγορείται για την αποπλάνηση 4 παιδιών (κάτω των 15 ετών) κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως αναφέρει η Ροδιακή, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του κατηγορουμένου για τα αδικήματα που φέρεται να τέλεσε το χρονικό διάστημα από 2002 έως το 2014 (για τις πράξεις που φέρεται να τέλεσε από το 1999 έως το 2002 σε βάρος μίας ανήλικης, το δικαστήριο έκρινε ότι έχουν παραγραφεί).

Με την απόφασή του το Μ.Ο Δωδεκανήσου, του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών, ενώ του αναγνώρισε όπως και πρωτόδικα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Οι συνήγοροι του 74χρονου ζήτησαν από το δικαστήριο να εκτίσει κατ' οίκον την ποινή του, αίτημα όμως που απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία κι έτσι ο 74χρονος θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Η υπόθεση, η οποία εισήχθη για να εκδικαστεί στις 14 Μαρτίου, είχε διακοπεί για την 1η Απριλίου, οπότε και ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, η οποία και συνεχίστηκε χθες με την ολοκλήρωση της εξέτασης του πατέρα των δύο εκ των τεσσάρων κοριτσιών, αλλά και της μίας κοπέλας ηλικίας σήμερα 27 ετών, ενώ το επίμαχο διάστημα 1999 έως 2005 ήταν ηλικίας 4 εώς 10 ετών.

Επίσης ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκε χθες να καταθέσει και η μητέρα των δύο εκ των τεσσάρων ανήλικων.

Συνήγοροι υπεράσπισης παρέστησαν οι κ.κ. Μαρία Κρικοπούλου και Κωνσταντίνος Χατζηιωάννου και υποστήριξης της κατηγορίας για τις τρεις ανήλικες ο κ. Γιάννης Χαρίτος (το δικαστήριο είχε κάνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για αποβολή του κ. Χαρίτου, μόνο ως προς τη μία ανήλικη που το επίμαχο διάστημα που φέρονται να τελέστηκαν οι πράξεις ήταν ηλικίας από 5 έως 11 ετών).

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 74χρονος φέρεται να διέπραξε το αδίκημα που τον βαραίνει, το χρονικό διάστημα από το 1999 έως το 2014.

Πιο συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι το χρονικό διάστημα από το 2008 έως το 2014 ενήργησε ασελγείς πράξεις που προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια με την πρώτη ανήλικη κοπέλα, η οποία τότε ήταν ηλικίας από 5 έως 11 ετών.

Ο ίδιος, το χρονικό διάστημα από το 2010 έως το 2014 κατηγορείται ότι έπραξε το ίδιο με την ανήλικη κοπέλα, η οποία τότε είχε ηλικία από 4 έως 8 ετών.

Επίσης, κατά το χρονικό διάστημα από το 1999 έως το 2005, ο 74χρονος φέρεται να ενήργησε ασελγείς πράξεις που προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια με την ανήλικη κοπέλα, η οποία ήταν σε ηλικία από 4 έως 10 ετών.

Τέλος, ο ίδιος κατηγορείται ότι το 2012 έκανε ασελγείς πράξεις που προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια σε ανήλικη κοπέλα ηλικίας τότε 8 ετών.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης όταν το απόγευμα της 24ης Ιανουαρίου 2014 έγινε καταγγελία στην αστυνομία από την μητέρα των δύο εκ των τεσσάρων κοριτσιών, σε βάρος του 74χρονου, με αποτέλεσμα ο τελευταίο να παραπεμφθεί σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, το οποίο παράλληλα αποφάσισε να παύσει οριστικά λόγω παραγραφής η ποινική δίωξη που του είχε ασκηθεί, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και η οποία φέρεται να είχε τελεστεί το 2001.

Πηγή: Ροδιακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ