Δολοφονία Άλκη: Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν οι οκτώ συλληφθέντες - Δέχτηκαν αποδοκιμασίες

Δολοφονία Άλκη: Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν οι οκτώ συλληφθέντες - Δέχτηκαν αποδοκιμασίες

Προθεσμία για να απολογηθούν τμηματικά από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, έλαβαν από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι οκτώ που συνελήφθησαν χθες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος τους, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν την Κυριακή, διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Μετά την προθεσμία που έλαβαν επιστρέφουν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Την πόρτα της ίδιας ανακρίτριας θα περάσει από στιγμή σε στιγμή προκειμένου να απολογηθεί ο 23χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί πρώτος, λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση.

Αποδοκιμασίες κατά τη μεταγωγή τους

Οι οκτώ συλληφθέντες έφτασαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι κάτω από εντονότατες αποδοκιμασίες στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Εξαγριωμένοι πολίτες τούς αποδοκίμασαν στην είσοδο των Δικαστηρίων, όπου αναπτύχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις.

«Δείχνουν» ως δράστη έναν 21χρονο

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι συλληφθέντες φέρεται να υποστηρίζουν πως ένας 21χρονος ήταν αυτός που κρατούσε το δρεπάνι και τραυμάτισε θανάσιμα τον 19χρονο. Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας λαμβάνονται δείγματα DNA και αποτυπώματα από τους συλληφθέντες ώστε να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν τα όσα ισχυρίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη επτά Έλληνες κι ένας Αλβανός, ηλικίας 20 έως 23 ετών, η εμπλοκή των οποίων στο άγριο έγκλημα προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποιοι από αυτούς είναι σεσημασμένοι και έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ