Τραγικό κτύπημα για τον ηρωικό Αιγύπτιο ψαρά στο Μάτι - Έχασε τη 15χρονη κόρη του

Τραγικό κτύπημα για τον ηρωικό Αιγύπτιο ψαρά στο Μάτι - Έχασε τη 15χρονη κόρη του

Ο Μοχάμεντ, ο ήρωας ψαράς που έσωσε ζωές στο Μάτι, βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία.

Στις 23 Ιουλίου 2018 η φονική πυρκαγιά στο Μάτι στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους. Ο Εϊμάτ Ελ Χαμίσι ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να διασώσουν όσους εγκλωβίστηκαν στη θάλασσα, κυνηγημένοι από τις φλόγες και πνιγμένοι από τον καπνό που κάλυπτε τα πάντα γύρω τους. Στις 2 Ιανουαρίου 2019 τιμήθηκε από την πολιτεία με την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας. Αυτή είναι η ιστορία ενός ψαρά που μέσα σε ένα βράδυ έγινε ήρωας, σώζοντας 73 ανθρώπους και 4 σκύλους.

Ο Μοχάμεντ, όπως τον λένε οι φίλοι του, ο ήρωας ψαράς που έσωσε ζωές στο Μάτι, βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία.

Ο 49χρονος Αιγύπτιος, πατέρας τριών παιδιών, έχασε χθες Τετάρτη την 15χρονη μεγάλη του κόρη του. Πέθανε στον ύπνο της, σκορπίζοντας πόνο και θλίψη στην οικογένεια και στους φίλους της.

Ο Μοχάμεντ, ήταν από τους πρώτους πολίτες που έσπευσε με τα αλιευτικό του να προσφέρει βοήθεια όταν ξέσπασε η καταστροφική φωτιά στο Μάτι.
Οι εικόνες που αντίκρυσε, απόκοσμες ήταν γροθιά στο στομάχι. Άνθρωποι στη θάλασσα και στην ακτή να ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια, ουρλιάζοντας και κλαίγοντας.

Ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν 17 χρονών για να στήσει μια καλύτερη ζωή και την έστησε με την Ελληνίδα σύζυγό του. Έκαναν τρία παιδιά, τον Διονύση, τη Μαρία και την Ελπίδα. Και το όνομα αυτό έδωσε και στο καΐκι που πήρε με δάνειο.

Ο Μοχάμεντ, όπως και άλλοι δυο μετανάστες, για την ηρωική του πράξη, την αυτοθυσία και την αλληλεγγύη που επέδειξε, τιμήθηκε με την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας στις 2 Ιανουαρίου 2019 από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, μετά από πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και εισήγηση του τότε υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

*Στα αριστερά της φωτογραφίας άρθρου απεικονίζεται ο Εϊμάτ Ελ Χαμίσι

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ