Εφετείο: Αναβιώνει η υπόθεση του λέκτορα που δολοφόνησε με αρσενικό τη σύζυγο και τη γιαγιά της

Εφετείο: Αναβιώνει η υπόθεση του λέκτορα που δολοφόνησε με αρσενικό τη σύζυγο και τη γιαγιά της

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση του 49χρονου λέκτορα του ΑΠΘ, ο οποίος σκότωσε με αρσενικό την 34χρονη σύζυγό του και την 85χρονη γιαγιά της.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναβιώνει η πρωτοφανής, στα νομικά και ιατρικά χρονικά της χώρας, υπόθεση του 49χρονου λέκτορα του ΑΠΘ, ο οποίος σκότωσε με αρσενικό την 34χρονη σύζυγό του και την 85χρονη γιαγιά της. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια.

Κατά την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης, ο πανεπιστημιακός επανέλαβε εκ νέου την αθωότητά του, αρνούμενος τις εις βάρος του αποδιδόμενες πράξεις. «Όλες οι κατηγορίες είναι έωλες, αβάσιμες και αναπόδεικτες» δήλωσε, απευθυνόμενος σε τακτικούς και λαϊκούς δικαστές.


Μετά την εκφώνηση του κατηγορητηρίου, το δικαστήριο διέκοψε για τις 10 Ιανουαρίου, οπότε θα ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία με την εξέταση μαρτύρων.

«Ούτε οι πιο επικίνδυνοι κατά συρροή δολοφόνοι δεν έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα» είχε τονίσει στην αγόρευσή της η εισαγγελέας του πρωτόδικου Δικαστηρίου (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης). «Σκότωσε, όχι μόνο μία φορά τη γυναίκα του, αλλά τόσες φορές όσες χορήγησε το δηλητήριο. Την έβλεπε να λιώνει, να παραλύει, άντεξε σ' αυτό το θέαμα. Ήθελε να το βλέπει. Έμεινε αμετανόητος μέχρι το τέλος. Στέρησε από μία μάνα τη δυνατότητα να αγκαλιάσει το παιδί της, πριν φύγει από τη ζωή. Πήρε έναν ακόμη άνθρωπο (τη γιαγιά) για να συσχετιστούν οι δύο πράξεις» είχε αναφέρει η ίδια εισαγγελική λειτουργός.

Γιαγιά και εγγονή έχασαν τη ζωή τους τον Αύγουστο του 2013, ύστερα από νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί αρχικά η δηλητηρίαση από αρσενικό. Πρώτα πέθανε η ηλικιωμένη, που νοσηλεύτηκε για μικρό διάστημα, και λίγες ημέρες αργότερα η εγγονή της.

Από την πρώτη στιγμή, οι γονείς της 34χρονης θεώρησαν ότι επρόκειτο για δολοφονία και γι' αυτό προχώρησαν στην κατάθεση μήνυσης. Οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα των εκτεταμένων εργαστηριακών εξετάσεων και την εκταφή της σορού.

Στη συνέχεια, η υπόθεση ερευνήθηκε ποινικά και ως κατηγορούμενος κλήθηκε να λογοδοτήσει στον ανακριτή ο λέκτορας, ο οποίος προφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ