Μπουλμπασάκος: Καμία ΜΕΘ για VIP σε Ευαγγελισμό - Απαράδεκτος χειρισμός με Μητροπολίτη Αιτωλίας

Μπουλμπασάκος: Καμία ΜΕΘ για VIP σε Ευαγγελισμό - Απαράδεκτος χειρισμός με Μητροπολίτη Αιτωλίας

Ο ιατρός πρότεινε κατά τις γιορτές οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις να ισχύουν για τους ανεμβολίαστους και να γίνουν με πιστοποιητικά εμβολιασμού

Επί των καταγγελιών του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ , περί ύπαρξης ΜΕΘ που παραμένουν «κλειστές» για VIP, τοποθετήθηκε ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκο μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Ο ιατρός επεσήμανε πως στο δικό του νοσοκομείο δεν φυλάσσεται καμία κλίνη ΜΕΘ για συγκεκριμένα πρόσωπα και εξήγησε πως δεν μπορεί να παραβιάζεται η σειρά των διασωληνωμένων καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα που ισχύουν για το πώς γίνονται οι εισαγωγές.

Σχολίασε ωστόσο ο ιατρός ότι ο χειρισμός που έγινε για την εύρεση ΜΕΘ στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά , ήταν απαράδεκτος. «Δεν ξέρω αν ισχύουν οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά αυτά τα ερωτήματα τίθενται ευλόγως, λόγω του περιστατικού με τον Μητροπολίτη (Κοσμά) και της απαράδεκτης διαχείρισης που έγινε»


Κάλεσε μάλιστα τα αρμόδια όργανα να πάρουν θέση επί του θέματος.


Για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία ο κ. Μπουλμπασάκος τόνισε ότι ορισμένα μέρη του ΕΣΥ δουλεύουν στα όρια τους, ενώ έκρινε απαραίτητη την καλύτερη διαχείρηση των γιατρών στα νοσοκομεία αλλά και στις ιδιωτικές δομές υγείας, ώστε όπως είπε το σύστημα να μπορέσει να κατανέμει το βάρος ισομερώς και όχι μονομερώς.

Τέλος, πρότεινε κατά τις γιορτές οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις να ισχύουν για τους ανεμβολίαστους και να γίνουν με πιστοποιητικά εμβολιασμού. «Να μην πάνε οι ανεμβολίαστοι να κάνουνε σκι τι να κάνουμε τώρα» , σχολίασε. Για τους εμβολιασμένους δε πρότεινε να κάνουν ρεβεγιόν σε στενό κύκλο και να αποφύγουν τους χώρους με συνωστισμό.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ