Πάτησε γκάζι η τρίτη δόση εμβολιασμού

Πάτησε γκάζι η τρίτη δόση εμβολιασμού

Το βράδυ της Παρασκευής άρχισε να λειτουργεί η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού η οποία επιτρέπεται πια στους τρεις και όχι στους έξι μήνες. Ως το πρωί του Σαββάτου 193.000 πολίτες είχαν κλείσει ραντεβού για την τρίτη δόση, ενώ παράλληλα έκλεισαν και 8.300 ραντεβού για πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Η απόφαση αφορά όλους τους ενήλικες από 18 ετών και στόχος είναι όσοι εμβολιάστηκαν μέχρι τέλος Αυγούστου να βρουν ραντεβού έως το τέλος Ιανουαρίου. Προτεραιότητα βέβαια θα δίνεται στα ραντεβού της πρώτης δόσης. Την απόφαση για να γίνεται πιο γρήγορα η τρίτη δόση επιτάχυνε η αύξηση του ρίσκου από το στέλεχος Όμικρον σε συνδυασμό με την έλευση του χειμώνα.


Τις σχετικές ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την επίσπευση της τρίτης δόσης έκανε ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως ανακοίνωσε, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατέληξε στην χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες από 18 ετών και πάνω.

Τρεις μήνες μετά θα μπορεί να γίνει ο εμβολιασμός και όλων όσων νόσησαν από Covid, ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Όσον αφορά στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της J&J, το διάστημα των δύο μηνών παραμένει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ