Θάσος: Απάντησε σε «μαϊμού» sms από τράπεζα και της έκλεψαν 8.000 ευρώ

Θάσος: Απάντησε σε «μαϊμού» sms από τράπεζα και της έκλεψαν 8.000 ευρώ

Θύμα επιτήδειων έπεσε ανυποψίαστη γυναίκα από τη Θάσο που πλήρωσε το λάθος με 7.922 ευρώ που έκαναν «φτερά» από τον τραπεζικό της λογαριασμό.

Για μια ακόμη φορά γέμισαν τις τσέπες τους οι επιτήδειοι που στέλνουν σε ανυποψίαστους καταθέτες παραπλανητικά μηνύματα, τα οποία δήθεν προέρχονται από την τράπεζα όπου διατηρούν λογαριασμό. Τελευταίο τους θύμα ήταν μια γυναίκα από την Θάσο.

Η γυναίκα δεν αντιλήφθηκε ότι το SMS που έλαβε την περασμένη Παρασκευή στο κινητό της και την ενημέρωνε ότι η μεταφορά χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό της έχει τεθεί σε αναστολή ήταν «μαϊμού». Έτσι, ακολούθησε τον υπερσύνδεσμο ο οποίος οδηγούσε σε ιστοσελίδα όμοια με της τράπεζας και καταχώρησε τα απόρρητα προσωπικά της στοιχεία.

Άθελά της, παραχώρησε με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στο λογαριασμό της στους απατεώνες και εκείνοι μετέφεραν αμέσως σε άλλους λογαριασμούς το ιδιαίτερα μεγάλο ποσό των 7.922 ευρώ! Λόγω του Σαββατοκύριακου, η «αφαίμαξη» των καταθέσεών της έγινε αντιληπτή την Δευτέρα και η πανικόβλητη γυναίκα υπέβαλε καταγγελία στον σταθμό Λιμεναρίων, οι αστυνομικοί του οποίου διενεργούν έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ