Σπ. Μπιμπίλας για υπόθεση Φιλιππίδη: Υπάρχουν κακοποιητικές συμπεριφορές που δεν έχουν ειπωθεί ακόμη

Σπ. Μπιμπίλας για υπόθεση Φιλιππίδη: Υπάρχουν κακοποιητικές συμπεριφορές που δεν έχουν ειπωθεί ακόμη

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, αποδεικνύεται βάσει της προανακριτικής εξέτασης ότι έκανε αξιόποινες πράξεις, θα περάσει ότι όλοι οι πολίτες που κάνουν αξιόποινες πράξεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Στις φυλακές της Τρίπολης μεταφέρθηκε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης πέρασε το βράδυ κρατούμενος στη ΓΑΔΑ και σύμφωνα με πληροφορίες η διάταξη του εισαγγελέα σχετικά αναφέρει πως θα μεταφερθεί ως προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Τρίπολης, καθώς εκεί κρατούνται κατηγορούμενοι για σεξουαλικά αδικήματα.

Με χειροπέδες ο Πέτρος Φιλιππίδης - Ξεκίνησε η μεταγωγή του στις φυλακές Τρίπολης (pic)

Υπενθυμίζεται πως ο γνωστός ηθοποιός απολογήθηκε χθες κάτω από άκρα μυστικότητα στη 15η τακτική ανακρίτρια. Ο ίδιος συνέχισε να τηρεί τη γραμμή πλήρους άρνησης των κατηγοριών, ωστόσο δεν έπεισε την ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, κρίθηκε τελικά προφυλακιστέος.

Ο ίδιος από την πλευρά του έχει τηρήσει σιγή ιχθύος αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε δήλωση πέραν μίας αρχικής τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου μιλούσε για σπίλωση του ονόματός του.

Στις έγγραφες εξηγήσεις που παρέδωσε ο ηθοποιός μέσω του δικηγόρου του στον εισαγγελέα είχε αρνηθεί τα όσα του προσάπτουν οι καταγγέλλουσες «Ουδέποτε προέβην σε ουδεμίαν πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων. Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου στη γυναίκα και στη γενετήσια ελευθερία», είχε αναφέρει στο υπόμνημά του προς τις εισαγγελικές αρχές.

Για την υπόθεση Φιλιππίδη που σόκαρε το Πανελλήνιο μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος σημείωσε πως υπάρχουν κακοποιητικές συμπεριφορές που δεν έχουν ειπωθεί ακόμη, όχι μόνο για τον Φιλιππίδη.

«Πιστεύω ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη λειτουργεί όπως πρέπει. Δεν έχει σχέση αν κάποιος είναι διάσημος ή πολύ γνωστός πρωταγωνιστής. Μπροστά στο νόμο είμαστε όλο το ίδιο και αν κάνουμε ποινικά κολάσιμες πράξεις θα τιμωρηθούμε. Νομίζω ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, πρώην συνεργάτης και φίλος, αφού, όπως λένε οι καταγγέλλουσες και πολλοί άλλοι άνθρωποι που δεν πήγαν ποτέ στον ανακριτή ή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αποδεικνύεται βάσει της προανακριτικής εξέτασης ότι έκανε αξιόποινες πράξεις, θα περάσει ότι όλοι οι πολίτες που κάνουν αξιόποινες πράξεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ