Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στον ανακριτή οδηγείται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στον ανακριτή οδηγείται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος που ομολόγησε τον φόνο της 20χρονης συζύγου του.

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα για να απολογηθεί ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος που έχει ομολογήσει ότι σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Η απολογία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί, είναι όμως πιθανό να καθυστερήσει λίγο.

Ο 33χρονος κατηγορείται για δύο κακουργήματα, τον φόνο της συζύγου του και τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας. Αντιμετωπίζει επίσης δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για ψευδείς καταθέσεις και καταγγελίες.

Η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τα στοιχεία της υπόθεσης καταλήγουν πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει αγωνιζόμενη να πάρει ανάσα πάνω από το μαξιλάρι καθώς την πίεζε στο κεφάλι ο 33χρονος. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε δεύτερη ομολογία στους αστυνομικούς παραδέχθηκε πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν την θανατώσει. Φαίνεται επίσης να είχε κάνει προπαρασκευαστικές πράξεις , όπως η εξουδετέρωση των καμερών ασφαλείας.

Η υπεράσπιση του πιλότου αποσκοπεί στο να αμβλύνει την εκτίμηση των δικαστικών αρχών που εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κρίνοντας όχι μόνο πως έχει οικονομική και τεχνική δυνατότητα να διαφύγει αλλά και πως οι πράξεις του δηλώνουν άνθρωπο που δεν έχει αναστολές.

Οι πράξεις μετά το έγκλημα, από τα αμέσως επόμενα λεπτά μέχρι και την σύλληψη του, είναι το επόμενο θέμα που θα επιχειρήσει η υπεράσπιση να εξηγήσει στις δικαστικές αρχές , ισχυριζόμενη πως η στόχευση ήταν να φροντίζει το παιδί. Σύμφωνα με τον πιλότο η όλη σκηνοθεσία αφορούσε το κοριτσάκι και την προσπάθεια του να μην στερηθεί και τον πατέρα. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κατηγορούμενος επιθυμεί το παιδί να παραμείνει αποκλειστικά με συγγενικά πρόσωπα και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συνεννόηση των δύο οικογενειών για το θέμα της επιμέλειας με την Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη λύση για το κοριτσάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος, όπως δικαιούται, θα ζητήσει να βλέπει το παιδί του.

Μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν ο Μπ. Αναγνωστόπουλος θα παραμείνει προφυλακισμένος αναμένοντας τη δίκη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ