Πειραιάς - Ένταση μεταξύ επιβατών και μελών της ΠΕΝΕΝ: «Να πάτε να δουλέψετε» (video)

Πειραιάς - Ένταση μεταξύ επιβατών και μελών της ΠΕΝΕΝ: «Να πάτε να δουλέψετε» (video)

Επιβάτες απομάκρυναν συνδικαλιστές της ΠΕΝΕΝ που εμπόδιζαν τον απόπλου στο λιμάνι του Πειραιά

Δεν έλειψε η ένταση το πρωί της ΠΈΜΤΗς (3/6) στο λιμάνι του Πειραιά, μεταξύ ναυτεργατών μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και επιβατών κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης που είχε προκηρύξει η ΠΕΝΕΝ.

Συγκεκριμένα, στο λιμάνι του Πειραιά σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές από νωρίς το πρωί, με αρκετό κόσμο να βρίσκεται εγκλωβισμένος, λόγω της απεργίας της ΠΕΝΕΝ, η οποία είχε κηρυχθεί παράνομη (αλλά όχι καταχρηστική) από το Πρωτοδικείο Πειραιά.

Αναστολή της απεργίας στα πλοία - Από τις 9 κανονικά τα δρομολόγια

Τελικά, μετά από μεγάλη ένταση και διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Ναυτιλίας, οι συνδικαλιστές της ΠΕΝΕΝ ανακοίνωσαν λίγο μετά τις 8 το πρωί ότι τα πλοία θα αναχωρήσουν τελικά με καθυστέρηση για τους προορισμούς τους.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, εξοργισμένοι επιβάτες επιτίθενται προς τα μέλη της ΠΕΝΕΝ που βρίσκονται με σημαίες στο λιμάνι και διαδηλώνουν, λέγοντάς τους μεταξύ άλλων "να πάνε να δουλέψουν". Ανθρωποι του Λιμενικού προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα, λέγοντας στους συνδικαλιστές να αποχωρήσουν από το σημείο, ενώ κάποιοι έχουν κυριολεκτικά πιαστεί στα χέρια.

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία έχουν εξαγγείλλει απεργία για τις 10 Ιουνίου.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ