Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ψυχίατρος στο Δρομοκαΐτειο καλούσε ασθενείς να μην εμβολιασθούν

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ψυχίατρος στο Δρομοκαΐτειο καλούσε ασθενείς να μην εμβολιασθούν

Νέο περιστατικό γιατρού - αρνητή των εμβολιασμών κατά του κορωνοιού

Σύμφωνα με καταγγελία του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ψυχίατρος στο Δρομοκαΐτειο καλούσε τους ασθενείς να μην εμβολιασθούν κατά της νόσου Covid 19.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Γιαννάκο, ο εν λόγω γιατρός κατάφερε να πείσει κάποιους εξ αυτών, κατά τη διάρκεια εμβολιασμού που είχε προγραμματιστεί σήμερα για ασθενείς και προσωπικό στο Δρομοκαΐτειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Λαμία: Σε ψυχιατρική κλινική η 42χρονη γιατρός που καλούσε τους πολίτες να μην εμβολιαστούν

Μεταξύ των ασθενών είναι και δέκα φιλοξενούμενοι σε ξενώνα που βρίσκεται σε περιοχή της Αττικής. Ενώ αρχικά οι ασθενείς αποδέχθηκαν τον εμβολιασμό τους, που είναι αναγκαίος σύμφωνα με τους παθολόγους ιατρούς, ο επιστημονικά υπεύθυνος ψυχίατρος με αιφνιδιαστικές επισκέψεις στον ξενώνα έπεισε κάποιους να μην προχωρήσουν στο εμβόλιο.

Τελικά με τις προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου και της υπόλοιπης θεραπευτικής ομάδας εμβολιάζονται οι πέντε ασθενείς από τους 10 που αρχικά είχαν δήλωσαν συμμετοχή. Η διοίκηση προτίθεται να πάρει αυστηρά πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Λάρισα: Στο Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου η γιατρός - αρνήτρια των εμβολιασμών

«Δεν παίζεις με την υγεία ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Δεν εκμεταλλεύεσαι την επιρροή που ασκείς ως θεράπων ιατρός στους ασθενείς για να τους πείσεις για τις απόψεις σου. Τέτοιες συμπεριφορές μας προσβάλουν. Τις αναδεικνύουμε ως παράδειγμα προς αποφυγή. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμαυρώνει τη προσπάθεια που κάνουμε όλοι για εμβολιασμό όλων, ασθενών και προσωπικού στο νοσοκομείο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ