Λάρισα: Στο Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου η γιατρός - αρνήτρια των εμβολιασμών

Λάρισα: Στο Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου η γιατρός - αρνήτρια των εμβολιασμών

Άμεση αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας για την 42χρονη γυναικολόγο που καλούσε τον κόσμο να μην εμβολιαστεί

Σάλος προκλήθηκε στα social media, μετά την ανάρτηση 42χρονης γιατρού - γυναικολόγου από τη Λάρισα, που καλούσε τον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνόιου.

Η γυναικολόγος υποστήριξε ότι το εμβόλιο «προκαλεί διαταραχές στο DNA και καταστρέφει τα αγγεία». Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάρτηση της 42χρονης προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, ο οποίος την εγκαλεί να περάσει από Πειθαρχικό.

Σάλος στη Λάρισα με την ανάρτηση γυναικολόγου κατά του εμβολίου της Pfizer

Στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας επισημαίνει:

«Η ενημέρωση του κοινού από τους γιατρούς σε θέματα της ειδικότητας ή του γνωστικού τους αντικειμένου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις αρχές και τις κείμενες διατάξεις που διέπουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και την Ιατρική Δεοντολογία. Η ενημέρωση πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά σε στοιχεία απόλυτα τεκμηριωμένα και διεθνώς παραδεδεγμένα….

Λαμία: Σε ψυχιατρική κλινική η 42χρονη γιατρός που καλούσε τους πολίτες να μην εμβολιαστούν

Δεν επιτρέπεται η δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έκφραση απόψεων που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση ή παραπλάνηση του κοινού για θέματα υγείας….

Επιπρόσθετα, κατά την Ιατρική Νομοθεσία αποτελεί μείζον πειθαρχικό παράπτωμα η συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιατρική ηθική, επιστήμη και δεοντολογία ή που μπορεί να κλονίσει την πίστη της κοινωνίας προς το ιατρικό λειτούργημα».

Τέλος ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι “δεν θα ανεχθεί αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από γιατρούς, που τορπιλίζουν αυτή τη στιγμή την έξοδό μας προς την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ