Έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Εισαγγελέας ΑΠ: Να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα να λυθεί η υπόθεση

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Εισαγγελέας ΑΠ: Να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα να λυθεί η υπόθεση

Τι ζήτησε ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός από τους συναδέλφους του

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζητεί από τους εποπτεύοντες της Εισαγγελίας Εφετών και Πρωτοδικών της Αθήνας, να εξαντλήσουν κάθε δικονομική δυνατότητα έτσι ώστε να εξιχνιαστεί το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά και να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Στο έγγραφό του ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί από τους συναδέλφους του να συμβάλλουν «κατά το μείζον» αναφέροντας:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Σοκαρισμένος ο ιατροδικαστής: «Ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν»

«Η ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε από την με πρωτοφανή σκληρότητα στυγερή ανθρωποκτονία που δράστες, χωρίς καμία ηθική αναστολή, διέπραξαν στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 σε βάρος εικοσάχρονης μητέρας, αφού προηγουμένως με άσκηση βίας υπέρμετρης ακινητοποίησαν το σύζυγό της και τον περιήγαγαν σε κατάσταση αναισθησίας, ανήμπορο έτσι να αντιδράσει, μπροστά στα έντρομα και αθώα μάτια του ηλικίας ένδεκα μηνών τέκνου τους, με κίνητρο τη ληστεία.

Αυτονοήτως στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας θα πρέπει να συμβάλλετε, κατά το μείζον, διευθύνοντας και, αναλόγως, εποπτεύοντας την προανάκριση, σε αρμονική βεβαίως συνεργασία με τις αυτεπαγγέλτως επιληφθείσες προανακριτικές αστυνομικές αρχές, εξαντλώντας κάθε δικονομική δυνατότητα για την εξιχνίαση του εγκλήματος, τον εντοπισμό και κολασμό των υπαιτίων».

Παράλληλα, ο κ. Βασίλης Πλιώτας επισημαίνει ότι «η τήρηση της νομιμότητας, η προστασία του πολίτη και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία συνιστούν σταθερή αποστολή και υποχρέωση της Εισαγγελίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ