Πότε και πώς εξετάζεται να ανοίξει λιανεμπόριο και εστίαση - Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις

Πότε και πώς εξετάζεται να ανοίξει λιανεμπόριο και εστίαση - Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις

Σε έκτακτη συνεδρίαση θα εξεταστεί το άνοιγμα της αγοράς 

Χωρίς να ληφθούν αποφάσεις ολοκληρώθηκε η σημερινή, τακτική συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αναφορικά με τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και το lockdown. Εισηγήσεις και αποφάσεις ωστόσο δεν υπήρξαν, κάτι που αναμένεται να συμβεί σε νέα σύσκεψη, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το άνοιγμα μετατίθεται για τις αρχές του Απριλίου με τα μικρά μαγαζιά να κάνουν την αρχή σε συνδυασμό με τα self test.

Συζητήσεις για άνοιγμα των σχολείων στις 5 Απριλίου

Βασιλακόπουλος: Να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις από αύριο - Θα μετακινηθούμε το Πάσχα

Oι λοιμωξιολόγοι προκρίνουν τα μικρά καταστήματα, καθώς όπως υποστηρίζουν τηρούνται τα μέτρα και δεν αποτελούν εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Σε συνδυασμό με την εφαρμογή των self test και των αποτελεσμάτων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης δυο με τρεις φορές την εβδομάδα, θα ελέγχονται με self test ανίχνευσης COVID οι εργαζόμενοι της εστίασης και του τουρισμού.

Διαψεύδονται τα σενάρια περί αυστηρού lockdown ως τις 25 Απριλίου

Τα αποτελέσματα θα δηλώνονται στην ειδική πλατφόρμα, ενώ οι επιχειρήσεις θα μπορούν να τα αναρτούν σε εμφανές σημείο των καταστημάτων τους.

Ήδη στο υπουργείο Ανάπτυξης μελετούν το σχέδιο ώστε να ανοίξει η εστίαση σταδιακά μέσα στον επόμενο μηνά ή μετά από το Πάσχα, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και την πορεία των εμβολιασμών.

Και αυτό, καθώς τα αιτήματα των υπουργείων για σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων της ευθύνης τους, υπήρξαν πολλά κι έτσι θα συζητηθούν εκ νέου. Μια σκέψη, πάντως, που έπεσε στο τραπέζι, είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 5 Απριλίου. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το σενάριο τα self rapi test να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως η εστίαση και ο τουρισμός. Ενδεχομένως, δε, να καταστεί υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους σε τομείς που θα ανοίξουν, ωστόσο κυβερνητικές πηγές δηλώνουν πως είναι πρόωρη αυτή η συζήτηση. Η στρατηγική για το θέμα των self test θα παρουσιαστεί σήμερα, στην καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας από τον Βασίλη Κοντοζαμάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ