Αμερικανική «καραντίνα» στην Ευρώπη - Κατεβάζει ρολά η Ιταλία

Αμερικανική «καραντίνα» στην Ευρώπη - Κατεβάζει ρολά η Ιταλία

Η Ελλάδα μετρά από το βράδυ της Τετάρτης τον πρώτο της νεκρό από τον κορονοϊό, ενώ στη γειτονική Ιταλία ο πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε ανακοίνωσε ουσιαστικά πως η χώρα κατεβάζει ρολά. Σε «καραντίνα» βάζει σχεδόν όλους τους Ευρωπαίους ο Ντόναλντ Τραμπ.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 99, ενώ το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό πως ο 66χρονος που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, άφησε την τελευταία του πνοή.

Λίγο νωρίτερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην «αφύπνιση» του 112, στέλνοντας ένα ενημερωτικό μήνυμα στα ελληνικά και τα αγγλικά με βασικές συμβουλές σχετικά με την αντιμετώπιση του Covid-19.

Στη γειτονική μας Ιταλία, που μαζί με το Ιράν αποτελούν τα δύο «καυτά» μέτωπα του ιού με τους νεκρούς να ανέρχονται σε εκατοντάδες, ο πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των καταστημάτων, με την εξαίρεση των καταστημάτων τροφίμων και των φαρμακείων. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από σήμερα και έως τις 25 Μαρτίου, όταν θα αξιολογηθεί η κατάσταση εκ νέου.

Τραμπ: Κλείνει τις πόρτες στους Ευρωπαίους πολίτες

Με απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ οι ΗΠΑ κλείνουν τις πόρτες τους για 30 ημέρες σε όλους τους πολίτες των χωρών της ζώνης Σένγκεν, συμπεριλαμβανομένης βεβαίως και της Ελλάδας.

Η απαγόρευση μετάβασης δεν θα αφορά τους Αμερικανούς πολίτες που θα έχουν ελεγχθεί πριν εισέλθουν στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε πως το μέτρο αφορά ανθρώπους και όχι αγαθά, η διακίνηση των οποίων θα συνεχίσει κανονικά.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έλαβε τα ίδια μέτρα και τους περιορισμούς που επέβαλε η Κίνα. Το αποτέλεσμα ήταν μεγάλος αριθμός νέων περιστατικών στις ΗΠΑ να προέλθει από ταξιδιώτες από την Ευρώπη» υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ