Ο Τραμπ παραδέχθηκε την ήττα του - Την απομάκρυνσή του ζητούν οι Δημοκρατικοί

Ο Τραμπ παραδέχθηκε την ήττα του - Την απομάκρυνσή του ζητούν οι Δημοκρατικοί

Υπό το βάρος της κατακραυγής που προκάλεσαν τα επεισόδια στο Καπιτώλιο, τις παραιτήσεις στενών συνεργατών του αλλά και το αίτημα των Δημοκρατικών για άμεση απομάκρυνσή του από τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε την ήττα του, δηλώνοντας πως μια νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου για να αναλάβει τα καθήκοντά της.

Στο πρώτο του μήνυμα στο Twitter μετά το 12ωρο κλείδωμα του λογαριασμού του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έλαβε σαφείς αποστάσεις από όσα ο ίδιος είχε πει την Τετάρτη, όταν είχε περιγράψει ως πολύ ιδιαίτερους και αγαπητούς όσους είχαν συμμετάσχει στα αιματηρά και πρωτοφανή επεισόδια στο Καπιτώλιο.

«Είμαι εξαγριωμένος από τη βία, όπως όλοι οι Αμερικανοί» δήλωσε και υποστήριξε πως όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια δεν αντιπροσωπεύουν τις ΗΠΑ και πως όσοι παραβίασαν τον νόμο θα λογοδοτήσουν.

«Ο μόνος σκοπός μου ήταν να υπερασπιστώ την αμερικανική Δημοκρατία» υποστήριξε αναφερόμενος στις προσφυγές που έκανε στο προηγούμενο διάστημα αμφισβητώντας το αποτέλεσμα των εκλογών. Πρόσθεσε όμως πως μετά την επικύρωση του αποτελέσματος από το Κογκρέσο μια νέα κυβέρνηση θα αναλάβει τα ηνία της χώρας στις 20 Ιανουαρίου.

Το μήνυμα του απερχόμενου προέδρου δημοσιοποιήθηκε σε μια χρονική στιγμή όπου πληθαίνουν οι παραιτήσεις στενών συνεργατών του μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο Καπιτώλιο. Οι Δημοκρατικοί ζητούν την άμεση αποπομπή του με ενεργοποίηση της 25ης Τροπολογίας του Συντάγματος που προβλέπει την απομάκρυνση του Προέδρου όταν αυτός δεν είναι σε θέση να εκτελέσει τα καθήκοντά του. Ωστόσο σύμφωνα με τους New York Times ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος επίσης έχει λάβει σαφείς αποστάσεις από τον Ντ. Τραμπ, δεν εμφανίζεται πρόθυμος να ενεργοποιήσει τη σχετική διάταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ