ΠΟΥ: Τα εμβόλια δεν είναι -ακόμα- εδώ

ΠΟΥ: Τα εμβόλια δεν είναι -ακόμα- εδώ

Σε προσπάθεια να κατευνάσει τον ενθουσιασμό που έχουν προκαλέσει οι ανακοινώσεις φαρμακοβιομηχανιών για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους έναντι του κορονοϊού, επιδίδεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ΠΟΥ επισημαίνει πως τα εμβόλια δεν θα βοηθήσουν τις χώρες να αναχαιτίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και προκαλεί επείγοντα περιοριστικά μέτρα σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας.

Σε δηλώσεις του ο δρ Μάικ Ράιαν, διευθυντής του ΠΟΥ για τις επείγουσες καταστάσεις υγείας τόνισε πως πολλές χώρες θα περάσουν το δεύτερο κύμα χωρίς εμβόλια, αφού αυτά δεν είναι ακόμα έτοιμα. Οι Pfizer – BioNTech και Moderna έχουν ανακοινώσει πως τα εμβόλιά τους είναι αποτελεσματικά έναντι του κορονοϊού σε ποσοστό 95% και 94,5% αντίστοιχα και οι ανακοινώσεις τους έχουν προκαλέσει ευφορία που αντικατοπτρίζεται και στις τιμές των μετοχών τους. Ωστόσο, δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να ξεκινήσουν τη μαζική παραγωγή εμβολίων αφού δεν έχουν λάβει τις απαιτούμενες άδειες είτε από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων είτε από τον αντίστοιχο φορέα των ΗΠΑ.

Ο δρ Ράιαν απηύθυνε έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων ώστε να περιοριστεί η διάδοση του ιού και, κατ’ επέκταση, ο αριθμός των ανθρώπων που θα αρρωστήσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ