Ένα εκατ. οι νεκροί από τον κορονοϊό παγκοσμίως

Ένα εκατ. οι νεκροί από τον κορονοϊό παγκοσμίως

Εννέα μήνες μετά τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο από τον κορονοϊό, ο αριθμός των απωλειών σε όλο τον κόσμο έφτασε το ένα εκατομμύριο.

Ένας στους πέντε θανάτους καταγράφεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ 140.000 απώλειες έχουν αναφερθεί στη Βραζιλία, 96.000 στην Ινδία και 76.600 στο Μεξικό, ενώ η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα σε θανάτους από τον κορονοϊό είναι η Βρετανία με 42.000 απώλειες.

Στο Περού η αναλογία θανάτων φτάνει τους 977 ανά εκατ. κατοίκων, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Βέλγιο με 861 θανάτους ανά εκατ. κατοίκων. Στη σχετική κατάταξη η Ελλάδα εμφανίζεται στην 106η θέση με 37 απώλειες ανά ένα εκατ. κατοίκους.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έκανε λόγο για ένα θλιβερό ορόσημο. «Ήταν πατεράδες, μητέρες, σύζυγοι, αδέρφια, φίλοι και συνάδελφοι. Ο πόνος ενισχύεται από την αγριότητα της ασθένειας» ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Η πανδημία έχει εξαπλωθεί σε 188 χώρες και έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής 32 εκατ. κρούσματα.

Στις ΗΠΑ εκτός από τον κορονοϊό έχουν να αντιμετωπίσουν και την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ειδικών επιστημόνων. Ο γνωστός δρ. Άντονι Φάουτσι εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς όπως είπε η νέα επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ο γιατρός Σκοτ Άτλας, διασπείρει παραπληροφόρηση και δεν συνεργάζεται με άλλους ειδικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ