O Μέσι θέλει να φύγει από την Μπαρτσελόνα

O Μέσι θέλει να φύγει από την Μπαρτσελόνα

Κυριαρχεί στην αθλητική επικαιρότητα η απόφαση του Αργεντινού Λιονέλ Μέσι να ζητήσει την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα.

Με φαξ που απέστειλε στη διοίκηση του συλλόγου την Τρίτη ο 33χρονος Αργεντίνος σταρ έκανε γνωστό πως επιθυμεί να εξασκήσει τη ρήτρα του συμβολαίου του για άμεση αποχώρηση από την ομάδα.

Η είδηση προκάλεσε σοκ στην πρωτεύουσα της Καταλονίας και πολλοί φίλοι της ομάδας συγκεντρώθηκαν έξω από το Νου Καμπ για να ζητήσουν την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου της Μπαρτσελόνα. Πολλοί θεωρούν πως ο Μέσι θα πάρει πίσω την απόφασή του αν παραιτηθεί ο πρόεδρος της ομάδας Τζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι βέβαιο ότι η Μπαρτσελόνα θα συναινέσει στο αίτημα του Μέσι. Η ομάδα υποστηρίζει πως η ρήτρα άμεσης αποδέσμευσης ενεργοποιείται μόνο εάν ο ποδοσφαιριστής γνωστοποιούσε την απόφασή του ως τις 10 Ιουνίου. Από την πλευρά του ο Μέσι και οι συνεργάτες του υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη διάταξη θα πρέπει να επεκταθεί προκειμένου να καλύψει την περίοδο των περιοριστικών μέτρων. Οι δύο πλευρές δεν αποκλείεται να ασκήσουν νομικά μέσα, γεγονός που θα περιπλέξει την κατάσταση.

Ο Μέσι έκανε το ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα το 2004 και έκτοτε έχει κερδίσει με την ομάδα το Champions League τέσσερις φορές, ενώ έχει κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα έξι φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ