Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος της Βραζιλίας

Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος της Βραζιλίας

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαίρ Μπολσονάρο.

Ο ίδιος ο Μπολσονάρο ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την εξέλιξη, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε εμφανιστεί καταβεβλημένος κάνοντας αρκετούς να θεωρήσουν πως είχε πέσει θύμα της πανδημίας.

Πρόσθεσε πως τα πρώτα συμπτώματα εκδηλώθηκαν την Κυριακή, ενώ επιβεβαίωσε πως λαμβάνει υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο που είχε προταθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ ως μια πιθανή απάντηση απέναντι στον κορονοϊό.

Ο 65χρονος πρόεδρος της Βραζιλίας είχε κατ’ επανάληψη υποτιμήσει την πανδημία, την οποία είχε χαρακτηρίσει ως «μικρή γρίπη». Είχε επίσης εκφράσει την άποψη πως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και η μη συμμετοχή σε συγκεντρώσεις ήταν αχρείαστα μέτρα. Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο ο Μπολσονάρο απομάκρυνε από τη θέση του τον υπουργό Υγείας που είχε ταχθεί υπέρ της εφαρμογής των εν λόγω μέτρων.

Η Βραζιλία είναι η δεύτερη χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό συμπτωμάτων, καθώς στη σχετική κατάταξη βρίσκεται μόνο πίσω από τις ΗΠΑ. Η νοτιοαμερικανική χώρα έχει ανακοινώσει 1,6 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότερους από 65.000 θανάτους από τον κορονοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ