Πυρά από Facebook, Twitter και Ανώτατο Δικαστήριο κατά Τραμπ

Πυρά από Facebook, Twitter και Ανώτατο Δικαστήριο κατά Τραμπ

Στον χορό του ελέγχου των δημοσιεύσεων που πραγματοποιούν ο Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του μπήκε και το Facebook το οποίο «κατέβασε» μία καμπάνια με τον ισχυρισμό ότι χρησιμοποιεί σύμβολα που παραπέμπουν στο ναζιστικό καθεστώς.

Η καμπάνια που είχε σχεδιάσει το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου στο Facebook στρεφόταν κατά των Antifa και χρησιμοποιούσε ένα ανεστραμμένο κόκκινο τρίγωνο. Το Facebook αποφάσισε να διακόψει την καμπάνια, η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε γύρω στο 1 εκατ. προβολές, καθώς το ανεστραμμένο τρίγωνο θεωρείται πως παραπέμπει στα σύμβολα που χρησιμοποιούσαν οι ναζί για να ταυτοποιούν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων όπως οι ομοφυλόφιλοι ή οι Ρομά. Το επιτελείο του Τραμπ υποστήριξε πως το ανεστραμμένο κόκκινο τρίγωνο είναι ένα αναγνωρισμένο σύμβολο των Antifa που χρησιμοποιείται ευρέως από τους υποστηρικτές τους ωστόσο το επιχείρημα δεν έπεισε το Facebook.

Παράλληλα το Twitter προχώρησε σε μία ακόμα παρέμβαση σε δημοσίευση του Αμερικανού προέδρου. Ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε το βράδυ της Πέμπτης ένα tweet στο οποίο ένα μαύρο νήπιο και ένα λευκό τρέχουν το ένα πίσω από το άλλο. Στο βίντεο έχει προστεθεί λεζάντα που υποτίθεται πως προέρχεται από το CNN και αναφέρει πως «Τρομοκρατημένο μωρό τρέχει μακριά από ρατσιστικό μωρό». Το Twitter τοποθέτησε στο tweet την ένδειξη ότι περιλαμβάνει αλλοιωμένο βίντεο (“manipulated media”).

Το κακό για τον Αμερικανό πρόεδρο... τρίτωσε καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση της κυβέρνησης του να παγώσει το πρόγραμμα της κυβέρνησης Ομπάμα με τον οποίο παρέχεται προστασία και υπό συνθήκες άδεια εργασίας σε μετανάστες που έφτασαν παράνομα στη χώρα ενώ ήταν ανήλικοι (τους λεγόμενους Dreamers).

Τις τελευταίες ώρες ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσιεύει tweets σχετικά με τις επιχορηγήσεις που δίνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε διάφορες Πολιτείες για την υλοποίηση έργων, στο πλαίσιο ενός προγράμματος ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Την ίδια στιγμή, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου έχει μειωθεί στις οκτώ μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ