Αποκαλυπτήρια για τη νέα Ford Mustang

Στην εποχή των EV, η Ford, δεν είναι έτοιμη να εγκαταλείψει δυνατούς, ισχυρούς κινητήρες που ήταν κρίσιμοι για την ελκυστικότητα του σπορ αυτοκινήτου

Αποκαλυπτήρια για τη νέα Ford Mustang

Η Ford, αποκάλυψε τη Mustang επόμενης γενιάς, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους λάτρεις που εξακολουθούν να θέλουν να αισθάνονται το βουητό ενός κινητήρα κάτω από το καπό.

Η αυτοκινητοβιομηχανία στο Ντιάρμπον του Μίτσιγκαν, παρουσίασε το νέο μοντέλο, τον πρώτο επανασχεδιασμό της Mustang εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, σε μια βραδινή εκδήλωση στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.

Για τη Mustang έβδομης γενιάς, η Ford δήλωσε ότι σχεδιάζει να παραμείνει σε έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, μια στρατηγική που έρχεται σε αντίθεση με εκείνη ορισμένων αντιπάλων που περνάνε τα αυτοκίνητα επιδόσεων σε ηλεκτρικά.

Η κίνηση ξεχωρίζει επίσης για τη Ford, η οποία ήταν επιθετική στην προσθήκη περισσότερων EVs στη σύνθεσή της. Τα στελέχη της Ford δήλωσαν ότι αναμένουν ότι το 40% των παγκόσμιων πωλήσεων της εταιρείας θα είναι πλήρως ηλεκτρικό έως το 2030 και νωρίτερα φέτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Jim Farley, αναδιοργάνωσε τις εσωτερικές λειτουργίες της εταιρείας για να δημιουργήσει ένα ειδικό τμήμα για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Ωστόσο, για τα μοντέλα παλαιού τύπου όπως η Mustang, των οποίων η κληρονομιά συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με δυνατούς και γρήγορους κινητήρες επιδόσεων, η μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα θέτει μια πιο δύσκολη πρόκληση, σύμφωνα με αναλυτές και έμπορους.

Η επανασχεδιασμένη Mustang θα κυκλοφορήσει ως όχημα έτους μοντέλου 2024 και θα προσφέρει νέες επιλογές κινητήρα, μαζί με ένα ανανεωμένο εσωτερικό με δύο, καμπυλωτές οθόνες που οι ιδιοκτήτες μπορούν να προσαρμόσουν. Η τιμολόγηση αναμένεται να αποκαλυφθεί πιο κοντά στην ημερομηνία κυκλοφορίας.

Η Ford διαθέτει ληδη ένα ηλεκτρικ;o SUV, που φοράει το λογότυπο της Mustan, τη Mustang Mach-E. Η αυτοκινητοβιομηχανία έπαιξε ένα στοίχημα στην τοποθέτηση του ονόματος pony-car στο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο όταν κυκλοφόρησε στα τέλη του 2020, αλλά μέχρι στιγμής, το Mach-E τα έχει πάει καλά με τους καταναλωτές. Η Ford έχει πει ότι έχει μεγάλες λίστες αναμονής για το όχημα.

Ο Jeff Marentic, γενικός διευθυντής της Ford για οικογενειακά και ενθουσιώδη οχήματα στη Βόρεια Αμερική, δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία έχει επεκτείνει την οικογένεια οχημάτων Mustang για να δώσει στους αγοραστές την επιλογή ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Για το σπορ αυτοκίνητο Mustang, ήταν σημαντικό να παραμείνει ένα βενζινοκίνητο όχημα, ειδικά καθώς περισσότεροι ανταγωνιστές εγκαταλείπουν τον κινητήρα για ισχύ μπαταρίας, είπε.

"Ξέρω ότι αν αποχωρήσουν και άλλοι, θα μπορέσουμε να το εκμεταλλευτούμε", δήλωσε ο κ. Μάρεντιτς . Αρνήθηκε να σχολιάσει αν η Ford θα προσφέρει τελικά το σπορ αυτοκίνητο Mustang είτε ως πλήρως ηλεκτρικό είτε ως υβριδικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ