BBC: Η Tata Motors επιλέγει το Ηνωμένο Βασίλειο για εργοστάσιο μπαταριών EV

 BBC: Η Tata Motors επιλέγει το Ηνωμένο Βασίλειο για εργοστάσιο μπαταριών EV

Θα μπορούσε να απασχολήσει 9.000 άτομα στο Σόμερσετ της νοτιοδυτικής Αγγλίας 

 

Ο ιδιοκτήτης της Jaguar Land Rover Tata Motors πρόκειται να επιλέξει τη Βρετανία για ένα εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων αξίας πολλών δισεκατομμυρίων λιρών, ανέφερε το BBC, λέγοντας ότι η ινδική εταιρεία θα το επέλεγε αντί της Ισπανίας.

Το αφεντικό της Tata αναμένεται να πετάξει στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα για να ολοκληρώσει τη συμφωνία για την κατασκευή του εργοστασίου μπαταριών, το οποίο θα μπορούσε να απασχολήσει 9.000 άτομα στο Σόμερσετ της νοτιοδυτικής Αγγλίας, πρόσθεσε το ρεπορτάζ του BBC, χωρίς να αναφέρει πηγές.
Το τμήμα επιχειρήσεων της βρετανικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ του BBC της Τετάρτης. Η Tata Motors και η μητρική της Tata Sons δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Μια απόφαση της Tata να επιλέξει τη Βρετανία αντί της Ισπανίας θα αντιπροσώπευε μια σημαντική νίκη για τον πρωθυπουργό Rishi Sunak, ο οποίος βρίσκεται υπό πίεση να κάνει τη χώρα πιο ελκυστική για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ την περασμένη εβδομάδα άφησε να εννοηθεί μια εξέλιξη σχετικά με τη χωρητικότητα παραγωγής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων της Βρετανίας, λέγοντας «παρακολουθήστε αυτόν τον χώρο» όταν ρωτήθηκε σχετικά σε μια εκδήλωση.
Μια τέτοια επένδυση θα δώσει επίσης ώθηση στη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, μέρες αφότου μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη της Vauxhall, Stellantis και της Ford, προειδοποίησαν ότι οι επικείμενοι εμπορικοί κανόνες μετά το Brexit κινδύνευαν να την καταστήσουν μη βιώσιμη.

Η Βρετανία έχει μείνει πίσω στον παγκόσμιο αγώνα για την κατασκευή τοπικής χωρητικότητας μπαταριών, απειλώντας το μέλλον του κλάδου των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) που απαιτεί την κατασκευή βαρέων μπαταριών κοντά σε εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων.

Η έλλειψη ενός εγχώριου τομέα μπαταριών θα κινδύνευε επίσης να επιβάλει δασμούς στα βρετανικά αυτοκίνητα σύμφωνα με τους κανόνες μετά το Brexit που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από το επόμενο έτος.

www.worldenergynews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ