Στα 1.000 ευρώ η εφάπαξ χρηματική αρωγή στους δικαιούχους των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων

Στα 1.000 ευρώ η εφάπαξ χρηματική αρωγή στους δικαιούχους των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων

Αναρτήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη «Διαύγεια» η απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας με την οποία καθορίζεται το ύψος της εφάπαξ χρηματικής αρωγής, έτους 2021, που καταβάλλεται στους δικαιούχους

Αναρτήθηκε την Παρασκευή (29/10) στη «Διαύγεια» η απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας με την οποία καθορίζεται το ύψος της εφάπαξ χρηματικής αρωγής, έτους 2021, που καταβάλλεται στους δικαιούχους από τους Ειδικούς Λογαριασμούς Χρηματικής Αρωγής Οικογενειών Στρατιωτικών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 4 του ν.354/1976 (Α΄148), και ανέρχεται στα χίλια (1.000) ευρώ.

Δικαιούχοι εφάπαξ χρηματικής αρωγής από τον συγκεκριμένο Λογαριασμό είναι αι οικογένειες των, εν καιρώ ειρήνης εν διατεταγμένη υπηρεσία ή μη φονευομένων θνησκόντων ή εξαφανιζομένων στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον δεν δικαιούνται πολεμικής συντάξεως.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη παράγραφο του άρθρου 4, στις εν λόγω οικογένειες μπορεί να χορηγείται, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του Λογαριασμού και στο τέλος κάθε έτους, εφάπαξ χρηματική αρωγή, μέχρι του ύψους ενός (1) βασικού μισθού λοχαγού, σε κάθε ανήλικο τέκνο, καθώς και σε κάθε ενήλικο άγαμο μέχρι ηλικίας είκοσι πέντε (25) ετών, εφόσον αυτό αποδεδειγμένα σπουδάζει ή υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, ανεξάρτητα αν αναγνωρίζεται! ως προστατευόμενο μέλος της οικογένειας.

Από την απόφαση προκαλείται δαπάνη στους προϋπολογισμούς έτους 2021 των Ειδικών Λογαριασμών Χρηματικής Αρωγής Οικογενειών Στρατιωτικών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων συνολικού ύψους 945.000 ευρώ η οποία θα καλυφθεί από εγγεγραμμένες πιστώσεις των προϋπολογισμών των Ειδικών Λογαριασμών Αλληλοβοήθειας των τριών Κλάδων.

Για τα επόμενα έτη του ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) δεν προκαλείται οικονομική επιβάρυνση στους προϋπολογισμούς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ