«Βόμβα» στο ασφαλιστικό: Η ετήσια συνταξιοδοτική δαπάνη ανέρχεται πάνω από 28,14 δισ. ευρώ

«Βόμβα» στο ασφαλιστικό: Η ετήσια συνταξιοδοτική δαπάνη ανέρχεται πάνω από 28,14 δισ. ευρώ
Ενώ οι δανειστές πιέζουν για μειώσεις μισθών και συντάξεων φαίνεται πως μία νέα βόμβα στο Ασφαλιστικό απειλεί να τινάξει στον αέρα τα Ταμεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας», 130.000 εργαζόμενοι βρίσκονται στον προθάλαμο για σύνταξη ενώ άλλοι 150.000 είναι «εγκλωβισμένοι» καθώς δεν έχουν συμπληρώσει είτε την ηλικία, είτε τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης. Αυτές, λοιπόν, οι δύο κατηγορίες ασφαλισμένων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αργά ή γρήγορα, θα προστεθούν στα 2.654.748 συνταξιούχους, εκτινάσσοντας την ετήσια συνταξιοδοτική δαπάνη πάνω από τα 28,14 δισ. ευρώ σημειώνοντας ρεκόρ 16ετίας.

Την ίδια ώρα, θα διευρύνουν επικίνδυνα τα ελλείμματα των ταμείων, που μόνο για τη φετινή χρονιά υπολογίζεται ότι θα φτάσουν το 1,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης, η γρήγορη αυτή αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων αλλά και της δαπάνης για πληρωμές συντάξεων που σήμερα φτάνει τα 2,35 δισ. ευρώ τον μήνα, από τα οποία 1,35 δισ. «βαρύνουν» τον κρατικό προϋπολογισμό, προεξοφλεί νέες ανατροπές στο Ασφαλιστικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ